Αθλητισμος

Η απόλυτη συνάντηση δρομέων και μη, γίνεται στις Σπέτσες

7-9 Οκτωβρίου τρέχουμε στο Spetses Mini Marathon, κολυμπάμε και πλέον SUPάρουμε κιόλας!

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324728-669730.jpg

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το πιο διάσημο αθλητικό τριήμερο. Στις 7-9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο γραφικό νησί των Σπετσών, το 6ο Spetses mini Marathon υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. Με 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία και πιο πρόσφατη την ανάδειξή του σε National Champion 2016-17 από τα διεθνούς κύρους European Business Awards, το μεγάλο event αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και προσέλευση.

το 2015, η διοργάνωση μέτρησε περισσότερους από 12.000 αθλητές και επισκέπτες, αριθμός ο οποίος μάλιστα αναμένεται να ξεπεραστεί από τη φετινή διοργάνωση. Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πρότυπο για ανάλογες εκδηλώσεις και έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο προϊόν για την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Φέτος μάλιστα οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες που θα δώσουν το «παρών» αναμένεται να προέρχονται από περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες.

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση και η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, την παράδοση αθλητών όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Αθανασία Τσουμελέκα θα συνεχίσουν φέτος μεταξύ άλλων οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Κρίστελ Βουρνά και η Νόρα Δράκου. Επιπλέον, για μια ακόμα χρονιά το «παρών» θα δώσουν η Βούλα Κοζομπόλη και ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών όπως και ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με την ομαδα του συλλόγου Περπατώ.

Όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα καθιερωμένα πλέον 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη.

Αυτό που αξίζει να τονίσουμε όμως είναι ότι φέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Spetses SUP event, μια επίδειξη όρθιας σανιδοκωπηλασίας (Stand Up Paddle), το μεσημέρι του Σαββάτου! Επιπλέον, ο Πάνος Βασιλαράς, πρεσβευτής του προγράμματος #Charity4U της Holmes Place θα κολυμπήσει το Γύρο του νησιού παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρωτοπόρο του εγχειρήματος, Αλέξανδρο Πατούνη που ολοκλήρωσε τον άθλο σε λιγότερο από 9 ώρες, κατά τη διάρκεια των περσινών αγώνων. Κατά τη διάρκεια του 3μέρου θα πραγματοποιηθεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο Melissa Pasta Night. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2016:

1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού

2. 10 χλμ. Run

3. 5 χλμ. Fun Run – Ιστορικός Γύρος της Πόλης

4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)

5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)

6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon

7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)

8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)

9. Spetses SUP event by BIC

Για περισσότερες πληροφορίες: Spetsesmarathon.com

Μείνετε συντονισμένοι: Facebook.com/spetsesmarathonInstagram.com/spetses_marathon/

Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2016 είναι η DHL, η HERBALIFE®, η INTERWETTEN και η BIC®. Η Melissa είναι χορηγός του Pasta Night και τα Pasta Kids είναι ο Χορηγός των Παιδικών Αγώνων. Beauty Partner του 6ου SmM είναι η Biotherm και χορηγός αθλητικού υλικού η Under Armour. Τα Holmes Place είναι Wellness Partner της διοργάνωσης. Η GARMIN  θα είναι ο Timing Sponsor των αγώνων. Υποστηρικτές του αγώνα είναι: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, ο Μακεδονικός Χαλβάς, η GU Energy, η POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισμαήλος Α.Ε., η MetLife, η Technohull, και η ODEON. Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center θα έχει την ιατρική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες θα παρέχει η Lifeguard Hellas. Η Hellenic Seaways είναι ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στο νησί. Η LG Electronics Hellas θα υποστηρίξει τη διοργάνωση του SMM ως “Τechnology Ρartner”. Φορέας Πρωτοβουλιών είναι το Poseidonion Grand Hotel, και αρωγοί του αγώνα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών. Media Partner της διοργάνωσης είναι η INNEWS. Χορηγοί Επικοινωνίας του 6ου Spetses mini Marathon είναι το Μen’s Health, το Sport24.gr, η The Huffington Post Greece, και το Sport24 Radio 103,3.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ