- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαριέκε Βέρκουτ: «Η ευθανασία δεν είναι φόνος. Κάνει τον κόσμο να ζει»
Μετά το αργυρό στο Ρίο η 37χρονη Βελγίδα ξεκαθαρίζει ότι δεν σκέφτεται πια την αυτοκτονία
Μετά το χρυσό στο Λονδίνο και το αργυρό στο Ρίο η Βελγίδα παραολυμπιονίκης Μαριέκε Βέρβουτ διψάει για ζωή. Προ εβδομάδων είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα, ομολογώντας ότι έχει αποφασίσει να κάνει ευθανασία, μετά τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Σήμερα, η Μαριέκε Βέρβουτ, δήλωσε ότι αυτή η ώρα δεν έχει έλθει ακόμη, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση.

«Έχω στην διάθεση μου όλα τα απαραίτητα (σ.σ. για την ευθανασία) έγγραφα. Όμως εξακολουθώ να απολαμβάνω την κάθε στιγμή», δήλωσε η 37χρονη Βελγίδα, δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 400μ αθλητριών με αναπηρικό αμαξίδιο, της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη και πρόσθεσε: «Όταν θα έλθει η στιγμή που οι κακές ημέρες θα είναι περισσότερες από τις καλές, τότε θα κρατήσω στα χέρια μου τα έγγραφα της ευθανασίας. Όμως αυτή η στιγμή δεν έχει έλθει ακόμη. Όταν δεν είχα αυτήν την δυνατότητα, είχα σκεφθεί την αυτοκτονία. Η συγκεκριμένη επιλογή, κάνει τον κόσμο να ζει περισσότερο. Εγώ υπέγραψα τα έγγραφα μου το 2008 και κοιτάξτε, βρισκόμαστε στο 2016 και κατέκτησα το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο φόβος μου για τον θάνατο έχει φύγει. Δεν θέλω να υποφέρω όταν θα πεθαίνω».
Αξίζει να σημειωθεί, πως η ευθανασία είναι νόμιμη, στο Βέλγιο, από το 2008.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφαίοι οι Χέιζ-Ντέιβις, Χουάντσο και Φαλ
Ο Σέρβος προπονητής την περασμένη αγωνιστική περίοδο καθόταν στον πάγκο της Παρτίζαν
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Λιεκταμπέλις στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του EuroCup
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε την τρίτη της νίκη επί παίκτριας του Top-10 για το 2026
Ο εκνευρισμός του έγινε εντονότερος όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ
Απίστευτες σκηνές με τον διαιτητή να αλλάζει απόφαση για πέναλτι έπειτα από 23 λεπτά διακοπής
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Οι ώρες και τα κανάλια μετάδοσης
Σπουδαία νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια
Ασταμάτητος ο αστέρας της Αλ Νασρ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχασε την ευκαιρία για κορυφή ο «Δικέφαλος»
Το σύνολο του Παναγιώτη Χριστοφιλέα πήρε ένα τεράστιο τρίποντο απέναντι στον «Δικέφαλο»
Έρευνα της FIFPRO σε 800 παίκτριες αποκαλύπτει οικονομικές πιέσεις, προβλήματα ψυχικής υγείας και μεγάλες ανισότητες
Και μάλιστα με ανατροπή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.