Αθλητισμος

Δύσκολη κλήρωση για την εθνική ομάδα μπάσκετ στο Eurobasket 2013

Βγήκε το πρόγραμμα του Σεπτέμβρη

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30050-67921.jpg

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό – στο σπήλαιο της Ποστόινα σε θερμοκρασία 9οC που ανάγκασε τους υψηλούς καλεσμένους να παρακολουθήσουν τη διαδικασία με κουβέρτες στα πόδια – έγινε χθες Κυριακή, η κλήρωση των ομίλων της πρώτης φάσης του Eurobasket 2013. Το οποίο θα διεξαχθεί σε 4 πόλεις της Σλοβενίας από τις 4 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Η εθνική μας καλείται να αντιμετωπίσει σο πλαίσιο του Δ’ ομίλου που φιλοξενείται στην πόλη Κόπερ τους εξής αντιπάλους:

4/9 Σουηδία

5/9 Ρωσία

7/9 Τουρκία

8/9 Ιταλία

9/9 Φινλανδία

Εκ πρώτης όψεως, ο όμιλος μοιάζει (και είναι) αρκετά δύσκολος. Οι Ρώσοι, ειδικά αν έχουν τον Κιριλένκο, μας κερδίζουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, οι Τούρκοι είναι πάντα δυνατοί και υπολογίσιμοι (αν και μ’ αυτούς η παράδοση είναι θετική), οι Ιταλοί υπήρξαν εξαφανισμένοι για χρόνια αλλά τώρα επιστρέφουν με 3 NBAers (Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι, Μπελινέλι, ενώ Σουηδοί και Φινλανδοί αν και σαφώς υποδεέστεροι χρειάζονται προσοχή για να μην… πάθουμε Νιγηρία.

image

Οι υπόλοιποι όμιλοι έχουν ως εξής:

Α' Όμιλος (Λιουμπλιάνα)

Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Βέλγιο

Β' Όμιλος (Γιεσένιτσε)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Σερβία, Λετονία

Γ' Όμιλος (Τσέλιε)

Πολωνία, Σλοβενία, Ισπανία, Κροατία, Τσεχία, Γεωργία

Από κάθε γκρουπ περνάνε 3 ομάδες, μεταφέροντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα στα νέα 6μελή γκρουπ που σχηματίζονται στη δεύτερη φάση (ο Α’ όμιλος σταυρώνει με τον Β’ και ο Γ’ με τον «ελληνικό»). Από εκεί οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα ημιτελικά και ξεκινάνε τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Χρειάζονται μίνιμουμ 3 νίκες στα 5 ματς της πρώτης φάσης, υπομονή αν έρθουν ήττες (γιατί μπορούν να διορθωθούν στη συνέχεια) κι αν όλα πάνε καλά στον προημιτελικό όλα γίνονται αφού μόνο η Γαλλία από Α’ και Β’ όμιλο τρομάζει κάπως. Βέβαια, προϋπόθεση είναι να πάει η εθνική όσο το δυνατόν πιο πλήρης στη Σλοβενία και… να έχει προπονητή. Αφού ουδείς γνωρίζει τι γίνεται με τον Ζούρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ