Αθλητισμος

Η Γουίτνεϊ μας άφησε, παρ'ολίγο και η ΑΕΚ!

Το είδαμε κι αυτό! Η Ένωση να μην έχει λεφτά να σφραγίσει τα εισιτήρια του αγώνα.

Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 380
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ δεν πραγματοποιήθηκε. Το είδαμε κι αυτό! Η Ένωση να μην έχει λεφτά να σφραγίσει τα εισιτήρια του αγώνα. Ο Νίκος Νοτιάς δεν μας έκανε σοφότερους με όσα είπε σε συνέντευξή σε κυριακάτικη εφημερίδα. Στην ΑΕΚ συνεχίζουν να παλεύουν με το χρόνο για να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται και να γλιτώσει η Ένωση την τιμωρία από την UEFA. Το μεγάλο ερώτημα είναι πού θα βρεθούν τα 4 εκ. ευρώ. Μέχρι στιγμής δεδομένη είναι μόνο η πρόθεση του Τάκη Κανελλόπουλου να βοηθήσει. Από εκεί και πέρα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αθηνής και Κούλης θα βάλουν ένα μικρό ποσό, ενώ και ο Παππάς έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα συνεισφέρει και για την αδειοδότηση. Πάλι ο Παππάς! Όσο για τον Χατζηιωάννου, βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στην Ιαπωνία, αλλά γενικά κρατά αποστάσεις, όπως και ο Γκούμας.

Υπάρχουν μόνο 5 μέρες για να βρεθεί λύση και... φως στον ορίζοντα δεν διακρίνει κανείς. Ο χρόνος περνάει, ο Νοτιάς παραμένει στη Νέα Υόρκη. Αγναντεύει από το διαμέρισμά του το Κόνι Άιλαντ σαν τον Λου Ριντ, αλλά η ΑΕΚ δεν τον συγκινεί. Η συνάντηση μετόχων δεν έχει οριστεί και η ΟΥΕΦΑ περιμένει την Πέμπτη απαντήσεις. Χειρότερα και από το Eurogroup.

Ας αφήσουμε την Ένωση όμως και ας πάμε στη Γερμανία, η ηγεσία της οποίας τόσο μας ταλαιπωρεί τελευταία. Τον θυμόσαστε τον Ρούντι Φέλερ, όταν έπαιζε μπάλα; Τον θυμόσαστε με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, της Βέρντερ, της Ρόμα ή της Μαρσέιγ; Ο συμπαθητικός Ρούντι είναι ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, ομάδα στην οποία κρέμασε τα παπούτσια του. Και είναι έξαλλος με τη συμπεριφορά δύο παικτών του στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για το Champions League. Ο Μίχαλ Κάντλετς και ο Μάνουελ Φρίντριχ ζήτησαν από τον Λιονέλ Μέσι τη φανέλα του στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα αντίστοιχα, προκαλώντας την αντίδραση του Γερμανού παλαίμαχου επιθετικού.

«Το 90% της ομάδας ήταν συγκεντρωμένο στο παιχνίδι. Αυτό που έκαναν οι δύο παίκτες ήταν λάθος. Σας διαβεβαιώνω πως θα πάρω τις φανέλες τους και θα τις δημοπρατήσουμε διαθέτοντας τα έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό»! Πάλι καλά που δεν δημοπρατεί τους ίδιους τους παίκτες. Προφανώς, γνωρίζει ότι δεν θα πιάσουν τίποτα. Οπότε, καλύτερα οι φανέλες του Μέσι.

Η γλυκιά Γουίτνεϊ μας άφησε χρόνους. Το καλλιτεχνικό στερέωμα μετράει απώλειες τον τελευταίο καιρό. Κανάλια, περιοδικά, ίντερνετ επιδόθηκαν, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, σε ένα θρηνητικό διαγωνισμό για το πιο συγκινητικό άρθρο, την πιο εξομολογητική ατάκα, το πιο προσωπικό βίντεο. Υπήρξε όμως και μια ομάδα, ναι ομάδα, καλά διαβάσατε, που τίμησε την ωραία κυρία της σόουλ. Οι Νετς τίμησαν τη μνήμη της Γουίτνεϊ Χιούστον πριν το τζάμπολ του αγώνα με τους Μέμφις Γκρίζλις. Η εκλιπούσα είχε γεννηθεί στο Νιούαρκ, όπου εδρεύουν οι Νετς, οι οποίοι πριν την έναρξη του αγώνα πρόβαλαν στη γιγαντοοθόνη της οροφής του σταδίου την εκτέλεσή της στον αμερικανικό ύμνο πριν το Super Bowl το 1991. Η συγκεκριμένη εκτέλεση, την περίοδο του πολέμου στον Περσικό Κόλπο, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η καλύτερη όλων των εποχών πριν από αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ.

 

Και μια που είμαστε στο μπάσκετ, ένας φίλος από τα παλιά επιστρέφει στα σπίτια μας, με τρόπο διαφορετικό αυτή τη φορά. Ο λόγος για τον Νάντο Τζεντίλε, που τώρα καμαρώνει το γιο του στα παρκέ. Τον αθλητή, αλλά και άνθρωπο Νάντο Τζεντίλε θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το κοινό μέσα από τη βιογραφία του «Ο άνθρωπος για το τελευταίο σουτ», που θα κυκλοφορήσει 1η Μαρτίου. Ο Ιταλός παλαίμαχος γκαρντ και νυν προπονητής, που υπηρέτησε και τον Παναθηναϊκό κατακτώντας μαζί του 3 πρωταθλήματα και την Ευρωλίγκα, αποκαλύπτεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου που γράφει ο Σάντε Ροπέρτο. Πέρα από ενδιαφέροντα στοιχεία για την καριέρα και την προσωπική ζωή του Τζεντίλε, στο βιβλίο περιλαμβάνονται ανέκδοτες ιστορίες, μαρτυρίες φίλων και συμπαικτών του, αδημοσίευτες φωτογραφίες, ενώ υπάρχουν κεφάλαια που έγραψαν για τον ίδιο Ιταλοί δημοσιογράφοι. Το βιβλίο απ’ ό,τι μαθαίνω θα εκδοθεί και στην Ελλάδα. Μακάρι! Για τους ιταλομαθείς, περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ίντερνετ. Γκουγκλάρετε «Nando Gentile L’uomo dell’ ultimo tiro» και αγοράστε το πρωτότυπο.

Κι όμως, ο Λιονέλ Μέσι δεν σάρωσε τα πάντα! Υπαίτιος… είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου και να κατακτήσει αυτός το βραβείο «Laureus», του καλύτερου αθλητή παγκοσμίως για το 2011. Ο Σέρβος τενίστας, νο.1 στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε τα τρία από τα τέσσερα Grand Slam –έχασε το Ρολάν Γκαρός– αλλά και τον Αργεντινό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής που διεκδίκησε τη διάκριση. Ναι, δεν υπήρχε άλλος!

Ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν έφυγε με άδεια χέρια από την τελετή, καθώς κατέκτησε αυτό της καλύτερης ομάδας, μάλλον επειδή δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή!

Καλύτερη αθλήτρια για το 2011 αναδείχθηκε η Βίβιαν Τσεριγιότ, η νικήτρια στα 5.000 και 10.000 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Νταεγού.

info@athensvoice.gr