Αθλητισμος

Απίστευτα δώρα για τον προπονητή ράγκμπι των Φίτζι

Κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136453-312060.jpg

Τιμήθηκε με μοναδικό τρόπο ο Μπέν Ράιαν, προπονητής της ομάδας ράγκμπι των νησιών Φίτζι, που έφερε στη χώρα το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρώτο στην ιστορία του μικρού αυτού κράτους, που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Λεπτομερέστερα, ο Βρετανός κόουτς, σε μεγάλη τελετή που έγινε υπό βροχή με δεκάδες χιλιάδες παρόντες στο μεγάλο στάδιο της Σέρουα, στο κεντρικό νησί Βίτι Λέβου των Φίτζι, πήρε 3 στρέμματα γη σαν δώρο στη Σέρουα, για να πηγαίνει όποτε θέλει, ενώ του δόθηκε τιμητικά το τοπικό όνομα Ratu Peni Raiyani Latianari. Μίλησαν ο πρωθυπουργός Βόρεκε Μπαϊνιμιμαράμα και ο πρόεδρος Τζιότζι Κονρότε. Ο ίδιος ο προπονητής (που περιγράφει τον εαυτό του σαν «ένα 44άχρονο κοκκινομάλλη με γυαλιά») είπε, μεταξύ άλλων: «η Σέρουα έγινε η οκογένειά μου».

Νωρίτερα ο κ. Ράιαν είχε ανακηρυχτεί μέλος του «Τάγματος των Φίτζι», που είναι η σημαντικότερη διάκριση η οποία μπορεί να απονεμηθεί σε μη Φιτζιανό. Είχε προηγηθεί πάνδημη υποδοχή στο αεροδρόμιο, χρηματικά δώρα για τον ίδιο και τους παίκτες του.

Τώρα ο προπονητής δήλωσε πως θα ξεκουραστεί λίγο και μετά θα σκεφτεί πού θα συνεχίσει την καριέρα του, καθώς η αξία του έχει «εκτοξευτεί».

Για την Ιστορία, τα νησιά Φίτζι είχαν νικήσει στον τελικό τη Βρετανία 43-7.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ