Αθλητισμος

Η Ρωσία ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό από το Euro 2016 (video)

Και πρόστιμο 150.000 ευρώ για τα επεισόδια Ρώσων χούλιγκαν μετά το ματς με την εθνική Αγγλίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αποκλεισμό από τη συνέχεια του EURO 2016, αλλά με αναστολή, καθώς και 150.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε η UEFA στη ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τα έκτροπα στη Μασσαλία το προηγούμενο Σάββατο μετά την ισόπαλη αναμέτρηση με την εθνική Αγγλίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήξη του αγώνα στο «Βελοντρόμ» Ρώσοι χούλιγκαν επιτέθηκαν σε Άγγλους, ενώ παράλληλα προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια και βανδαλισμούς. «Θέλανε να αποδείξουμε ότι οι Άγγλοι παλεύουν σαν κορίτσια», δήλωσε προ ημερών διαβόητος Ρώσος χούλιγκαν στην Ντέιλι Μέιλ και συμπλήρωσε, «Δεν έχει σημασία ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας. Είναι σημαντικό το ότι είμαστε όλοι από τη Ρωσία. Πηγαίνουμε για να πολεμήσουμε τους Άγγλους. Οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι είναι οι καλύτεροι χούλιγκανς, εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι είναι κορίτσια. Οπαδοί και χούλιγκανς από τη Ρωσία είναι πολύ νεότεροι σε ηλικία, γύρω στα 20 με 30. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν σπορ όπως η πυγμαχία και άλλα είδη μαχητικών αθλημάτων».

Σύμφωνα με την απόφαση «βόμβα» της UEFA στο επόμενο κρούσμα χουλιγκανισμού που υπεύθυνοι θα κριθούν οι Ρώσοι οπαδοί, η Εθνική ομάδα θα αποβληθεί από την εν εξελίξει διοργάνωση. «Η αναστολή θα αρθεί αν εμφανιστούν πάλι περιστατικά παρόμοιας φύσης μέσα στο γήπεδο, σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του τουρνουά» δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Παράλληλα, ομάδες Ρώσων οπαδών απελαύνονται από την Γαλλία καθώς συμμετείχαν καθημερινά σε βίαια επεισόδια στους δρόμους της Μασσαλίας. Η γαλλική αστυνομία εκτιμά ότι συνολικά 150 Ρώσοι χούλιγκαν ευθύνονται για τα έκτροπα του Σαββάτου. Να σημειωθεί ότι έξι οπαδοί της Αγγλίας κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ συνολικά συνελήφθησαν 20.

Αναφορικά με την πλευρά της Ρωσίας, ο υπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Βιτάλι Μούτκο, είπε ότι θα γίνει σεβαστή οποιαδήποτε απόφαση της UEFA και ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί έφεση.