Αθλητισμος

«Ποδαρικό» με ξύλο και προκλητικά συνθήματα έκαναν οι Άγγλοι οπαδοί στο EURO 2016 (video, εικόνες)

Τους άκουσαν να φωνάζουν «Πού είναι το Ισλαμικό Κράτος;»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε λίγες ώρες αρχίζει η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην Γαλλία, η οποία έχει περάσει από χίλια κύματα. Η απειλή της τρομοκρατίας, οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση και τέλος οι πλημμύρες εξακολουθούν να προβληματίζουν τους διοργανωτές του EURO 2016. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, μία ημέρα πριν από την έναρξή του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αμαυρώθηκε από βίαια επεισόδια μεθυσμένων Άγγλων οπαδών με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην Μασσαλία.

Δύο Άγγλοι οπαδοί συνελήφθησαν, ενώ ένας τραυματίσθηκε στο κεφάλι. Κόσμος δηλώνει ότι άκουσε τους οπαδούς να φωνάζουν προκλητικά συνθήματα με αποκορύφωμα το «Πού είναι το Ισλαμικό Κράτος;» σε μια χώρα σαν τη Γαλλία που φέτος θρήνησε θύματα εξαιτίας της τρομοκρατίας.

Επίκεντρο των επεισοδίων ήταν η περιοχή γύρω από το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας. Οι Άγγλοι έψαχναν όλη την ημέρα για μπίρες και βρήκαν το στέκι της στην Pub Victoria. Εκεί σύμφωνα με την αστυνομία ντόπιοι τούς προκάλεσαν.

image

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν «προηγούμενα» με τους Μασσαλιώτες από το 1998 και το Παγκόσμιο Κύπελλο και την δράση των Άγγλων φιλάθλων, που επί δύο ημέρες συγκρούονταν με δυνάμεις της αστυνομίας και οπαδούς της Τυνησίας. Εξαγριωμένοι μεθυσμένοι νεαροί Άγγλοι αποφάσισαν να κάνουν αντίποινα.

image

Τέσσερις Γάλλοι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφριά. Οι οπαδοί έσπασαν βιτρίνες και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

image