Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 4 Δεκεμβρίου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!
Τα ονόματα που γιορτάζονται στην Ελλάδα σήμερα, 4 Δεκεμβρίου © Unsplash

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 4 Δεκεμβρίου σε όλον τον κόσμο γιορτάζεται η Βαρβάρα, αλλιώς και Μπάρμπαρα, Βαρβαρίτσα, Ρίτσα και λοιπά υποκοριστικά. Επίσης, ευχόμαστε χρόνια πολλά στον Σεραφείμ, τη Σεραφειμία και κάποιες που το έχουν κάνει Σεραφίνα.

Ορθόδοξο εορτολόγιο: Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς, Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας, Όσιος Ιωάννης επίσκοπος Πολυβότου, ο Θαυματουργός, Αγία Ιουλιανή, Άγιοι Χριστόδουλος και Χριστοδούλη η Παρθένος, Μνήμη των Δώδεκα Προφητών, Όσιος Κασσιανός, Άγιος Κρίσπος, Άγιος Δαμάσος.

ΣΤΕΛΛΑΚΗΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ Η Βαρβάρα

Η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα του πυροβολικού, των ορυχείων, των σταφιδεργατών στο Ηράκλειο Κρήτης και πολιούχος της πόλης της Δράμας και του Ρεθύμνου Κρήτης.

"Το πυροβολικό" εμβατήριο-χορωδία και στίχοι- Greek Artillery March+ lyrics

Έδεσμα της ημέρας, η Βαρβάρα ή ασουρές ή κολυβόζουμο. Σύμφωνα με τη βικιπαίδεια, η Βαρβάρα είναι γνωστή και ως το γλυκό του Νώε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ