Επικαιροτητα

Η Bild υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί θα πληρώσουν για τα ελληνικά ψυγεία

Με αφορμή το «Αλλάζω Συσκευή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bild: Οι Γερμανοί θα πληρώσουν για να αλλάξουν οικιακές συσκευές οι Έλληνες!
Λευκές συσκευές © Pixabay

Bild:«Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία». 

H Bild η οποία συνηθίζει από καιρού εις καιρόν προκαλεί με τους τίτλους της αναφέρει σε δήμοσιευμα της με αφορμή του πρόγραμμα «Aλλάζω Συσκευή» της ελληνικής κυβέρνησης ότι ούτε λίγο ούτε πολύ οι γερμανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν για τα ψύγεια και τα αιρκοντίσιον. 

«Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων για ελληνικά ψυγεία» αναφέρεται στις επιδοτήσεις στην Ελλάδα για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών που φθάνουν μέχρι και 50% της αξίας τους και γράφει: «Ο προϋπολογισμός για αυτό (150 εκατ. ευρώ) προέρχεται από την ΕΕ που σημαίνει ότι και η Γερμανία πληρώνει. «Είναι ένας αμφίβολος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών-μελών, τα οποία προφανώς έχουν τα ίδια προβλήματα», επικρίνει η Γιάνα Σίμκε, ειδικός σε θέματα οικονομίας από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Και συμπληρώνει πως: «Θα ήταν πιο λογικό να επενδύσουμε σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας αντί σε ψυγεία και κλιματιστικά. Με αυτά δεν θα ξεπεραστούν οι αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης».

Σημειώνεται ότι με το νέο πρόγραμμα, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά -έως και 40%- την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, η μείωση του λογαριασμού ενός νοικοκυριού μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ σε ετήσια βάση ανάλογα με την κατηγορία της νέας συσκευής που θα αντικατασταθεί.

Με πληροφορίες από DW

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ