Επικαιροτητα

Δέκα χρόνια χωρίς την Whitney Houston

Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, η πιο εμπορική τραγουδίστρια της ποπ και της R&B βρέθηκε νεκρή σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Whitney Houston ερμηνεύει στα World Music Awards
Η Whitney Houston στα World Music Awards, 15 Σεπτεμβρίου 2004, Λας Βέγκας © EPA/BRENDAN MCDERMID

Γουίτνεϊ Χιούστον: Οι μεγάλες επιτυχίες και η ζωή της πιο πολυβραβευμένης τραγουδίστριας όλων των εποχών που βρέθηκε νεκρή στις 11 Φεβρουαρίου 2012.

Πριν από δέκα χρόνια, στις 11 Φεβρουαρίου 2012, η πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, η Γουίτνεϊ Χιούστον, βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της. Ήταν 48 ετών. Ανάμεσα στις 415 βραβεύσεις της ήταν 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards, ενώ είχε πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ.

Η Whitney Houston ερμηνεύει στα Brit Awards
Η Whitney Houston ερμηνεύει στα Brit Awards, 16 Φεβρουαρίου 1999, Λονδίνο © EPA PHOTO/PA/FIONA HANSON

Η Γουίτνεϊ Χιούστον γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1963 σε μια μεσοαστική γειτονιά του Νιούαρκ. Ήταν το τρίτο και νεότερο παιδί του Τζον Χιούστον, στελέχους στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας και της τραγουδίστριας των γκόσπελ Σίσι Χιούστον. Η νεαρή Γουίτνεϊ Χιούστον ακολούθησε από νωρίς την οικογενειακή παράδοση. Εκτός από τη μητέρα της, και οι εξαδέλφες της Ντιόν Γουόργουικ και Ντι Ντι Γουόργουικ ήταν γνωστές τραγουδίστριες, ενώ νονά της ήταν η μεγάλη Αρίθα Φράνκλιν.

Άρχισε τραγουδώντας γκόσπελ στο Νιου Τζέρσεϊ και αργότερα άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κλαμπ στη Νέα Υόρκη, όπου την ανακάλυψε ο επικεφαλής της δισκογραφικής εταιρείας Arista Records, Κλάιβ Ντέιβις. Είναι η μοναδική τραγουδίστρια που έφτασε την κορυφή του Billboard 100 εφτά συνεχόμενες φορές: τα hits ήταν το “Saving All My Love for You”, το “How Will I Know”, το “Greatest Love of All”, το “I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, το “Didn't We Almost Have It All”, το “So Emotional” και το “Where Do Broken Hearts Go”.

Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody (Official Video)

Το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο “Whitney Houston” έγινε το εμπορικότερο άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνη τo 1985. Το περιοδικό Rolling Stone το εγκωμίασε και στη συνέχεια το κατέταξε στη 254η θέση στα λίστα του με τα 500 Σπουδαιότερα Άλμπουμ. Το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο “Whitney” (1987) έγινε το πρώτο άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνη που έφτασε στην 1η θέση του Billboard  την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Whitney Houston - I Will Always Love You (Official 4K Video)

Η Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν mezzo soprano με μοναδικά δραματικό στιλ που επηρέασε αρκετές τραγουδίστριες της R&B και της soul, όπως την Μπιγιονσέ, την Τζένιφερ Χάντσον, την Αλίσια Κιζ και την Μπράντι Νόργουντ. Το 1994, το σάουντρακ της ταινίας «Ο Σωματοφύλακας» στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Κέβιν Κόστνερ κέρδισε το Βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς και single “I Will Always Love You” έγινε το εμπορικότερο single από γυναίκα καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής: πουλήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε μια εβδομάδα. Το 2009, κυκλοφόρησε το έβδομο και τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο “I Look to You” και μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως η τραγουδίστρια με τα περισσότερα βραβεία.

Όταν έφυγε από τη ζωή σε μια πολυτελή σουίτα του Χίλτον στο Μπέβερλι Χιλς, μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας “Sparkle”, ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1976. To “Sparkle” αφορούσε τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η δόξα και ο χώρος του θεάματος. Η Χιούστον κυκλοφόρησε συνολικά επτά στούντιο άλμπουμ και τρία σάουντρακ, τα οποία έγιναν όλα διαμαντένια, πλατινένια ή χρυσά.

Η Whitney Houston με τον σύζυγό της Bobby Brown και την κόρη της Bobby Christina
Η Whitney Houston με τον σύζυγό της Bobby Brown και την κόρη της Bobby Christina, 11 Οκτωβρίου 1998, Μπέβερλι Χιλς © EPA/AFP PHOTO/LUCY NICHOLSON

Η κόρη της, η Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, γεννημένη το 1993, βρέθηκε νεκρή με παρόμοιο τρόπο το 2015 στο Ντουλούθ της Μινεσότα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ