Επικαιροτητα

H Kική Δημουλά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σε ένα βίντεο

Γεννήθηκε σαν σήμερα, 6 Ιουνίου 1931, πριν 90 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κική Δημουλά

Ένα αφιερωματικό βίντεο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ποήτρια Κική Δημουλά, με αφορμή την επέτειο 90 ετών από τη γέννησή της

Με ένα αφιερωματικό βίντεο που ανατρέχει στο έργο και την προσωπικότητα της Κικής Δημουλά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θυμάται με αγάπη, μια από τις πιο σπουδαίες ποιήτριες, που γεννήθηκε σαν σήμερα, 6 Ιουνίου 1931, πριν 90 χρόνια.

Η Κική Δημουλά, η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια της αλήθειας, του έρωτα και του χρόνου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, στις 22 Φεβρουαρίου 2020, αλλά παραμένει επίκαιρη, καθώς ποιήματα και στίχοι της διακινούνται συνεχώς μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Αναρτήσεις, προσωπικά μηνύματα, αφιερώσεις σε «τοίχους» και «σελίδες» λειτουργούν ως καθημερινή υπόμνηση του μεγάλου ποιητικού της έργου, αλλά και της διείσδυσης που έχει στους νέους η γραφή της.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και ακούστε στην ATHENS VOICE τι είπε η Κική Δημουλά, όταν μίλησε στον Μάκη Προβατά για τα γηρατειά, τις γυναίκες, το ψέμα και τι περιμένει από τη ζωή, στις 5 Ιουνίου του 2015, την παραμονή που θα γιόρταζε τα 84α της γενέθλια.

H Kική Δημουλά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ