- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μια βραδιά στο Τελ Αβίβ (video)
Πριν από 23 χρόνια, ο Ολυμπιακός νικούσε τον Παναθηναϊκό του Γκάλη στο Φάιναλ Φορ
Στο ποδόσφαιρο μπορεί να μην έχουμε δει ποτέ δύο ελληνικές ομάδες να κοντράρονται στο πλαίσιο κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όμως στο μπάσκετ το φαινόμενο είναι σύνηθες.
Δεν είναι λίγες οι φορές που είχαμε αθλητικούς «εμφυλίους», ακόμη και στο επίπεδο των δύο «αιωνίων». Στις 19 Απριλίου του 1994, 23 χρόνια πίσω, ήταν η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Ήταν στην περίφημη μάχη του Τελ Αβίβ, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Μπορεί να ακούγεται παράξενο για τους «πράσινους» του Γκάλη, του Βράνκοβιτς και του Βολκόφ, όμως ο Ολυμπιακός του Πάσπαλι ήταν το φαβορί. Ήταν η ομάδα που είχε πάρει τον αέρα στα μεταξύ τους ντέρμπι. Κι αυτό πιστοποιήθηκε εκείνο το απόγευμα στο Ισραήλ.
Ο Γιώργος Σιγάλας «κλείδωσε» τον Γκάλη στους 8 πόντους, ο Ζάρκο σημείωσε 22, ο Τάρπλεϊ 21 και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 77-72, παρά τους 32 πόντους του συγκλονιστικού Βολκόφ που έπαιζε μόνος του.
Ο Ολυμπιακός νίκησε και την επόμενη χρονιά τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις έπεσε πάνω στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που κατέκτησε το κύπελλο τόσο με την Μπανταλόνα (1994) όσο και με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1995).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απολογήθηκε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για το σχόλιο που έκανε σε διαδικτυακή εκπομπή
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Του ασκήθηκε ποινική δίωξη
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Οι αναμνήσεις από τη Λεωφόρο, η σχέση με τον Παναθηναϊκό, η Θύρα 13 και το περιστατικό με το «κουμπούρι»
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Η μαρτυρία για τις δύο συνεδρίες πλασμαφαίρεσης και την πρόσληψη αναισθησιολόγου
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Τι προβλέπει για τις ομάδες
10 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσετε
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.