Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 3 Απριλίου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Απριλίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποιοι γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 3 Απριλίου γιορτάζει ο Ιλλύριος και η Ιλλυρία. Ευχές για κάθε καλό!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Δ΄ Κυριακή των Νηστειών - Ιωάννου της Κλίμακος, Όσιος Νικήτας ο Ομολογητής Ηγούμενος Μονής Μηδικίου, Όσιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος, Άγιος Ελπιδηφόρος, Άγιοι Δίος, Βυθόνιος και Γάλυκος, Όσιος Ιλλυριός, Άγιος Παύλος ο Ρώσος ο Απελεύθερος, Όσιος Νεκτάριος του Μπεζέτσκ, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Αμαράντου Ρόδου, Αγία Αγάπη η παρθενομάρτυς

Στην ελληνική μυθολογία ο Ιλλυριός ήταν ο τελευταίος γιος του Κάδμου και της Αρμονίας. Γεννήθηκε την εποχή της εκστρατείας εναντίον της Ιλλυρίας, οπότε και η χώρα αυτή πήρε το όνομά του. Προς τα τέλη της ζωής τους, οι γονείς του Ιλλυριού, αλλά και ο ίδιος, έφυγαν από τη Θήβα και πήγαν στην Ιλλυρία, έχοντας πάρει τη μορφή φιδιών ή δρακόντων. Εκεί πέθαναν και εκεί ενταφιάσθηκαν. Τους «τάφους» τους, τους έδειχναν στους ιστορικούς χρόνους της αρχαιότητας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις