Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Φεβρουαρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 11 Φεβρουαρίου ευχόμαστε χρόνια πολλά στους: Βλάσιο (Βλάση), Βλασία, Θεοδώρα (Δώρα, Ντόρα), που γιορτάζουν πολλές φορές μέσα στον χρόνο, Αυγή. Τις ολόθερμες ευχές μας!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας, Αγία Θεοδώρα η Βασίλισσα, Άγιος Βλάσιος ο ιερομάρτυρας εξ Ακαρνανίας, Άγιοι Δυο παίδες, Άγιες Επτά Γυναίκες, Εύρεσις των τιμίων λειψάνων του Προφήτη Ζαχαρία πατέρα του Ιωάννη του Προδρόμου, Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εκ Σερβίας, Ανάμνηση θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πάργα της Νικόπολης, Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης, Άγιος Γαβριήλ ο βασιλέας, Όσιος Δημήτριος εκ Ρωσίας, Όσιος Κασσιανός εκ Ρωσίας

Ήξερες ότι ο Άγιος Βλάσιος (ο Ιερομάρτυρας όμως, που γιορτάζει στις 15 Ιουνίου) θεωρείται θεραπευτής των ασθενειών που σχετίζονται με τον λαιμό; Οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο θανατώθηκε αλλά και επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, είχε σώσει ένα παιδί που κόντευε να πνιγεί από ψαροκόκαλο που είχε σφηνωθεί στο λαρύγγι του. Ο Αγιος έκανε το σημείο του Σταυρού πάνω στον λαιμό του παιδιού και αμέσως το κόκαλο βγήκε, γι’ αυτό και στην ημέρα της εορτής του, όσοι έχουν πρόβλημα στον λάρυγγα σταυρώνονται με δυο κεριά σε σχήμα «Χ»! Προσοχή, μην καψαλιστείτε!

Βλάσσης Μπονάτσος με τους Πελόμα Μποκιού