Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 7 Δεκεμβρίου γιορτάζει…

Και κερνάει (μάλλον)…

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εορτολόγιο: Σήμερα 7 Δεκεμβρίου γιορτάζει…
Rodion Kutsaev

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 7 Δεκεμβρίου γιορτάζουν και περιμένουν τις ευχές σου ο Αμβρόσιος και η Αμβροσία.

Ορθόδοξο εορτολόγιο: Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων, Όσιος Γεράσιμος ο εξ Ευρίπου, Άγιος Αθηνόδωρος, Άγιος Νεόφυτος, Άγιος Δομέτιος, Άγιοι Ισίδωρος, Ακεψιμάς και Λέων, Όσιος Αμμούν «ο της Νιτρίας», Άγιοι Γάιος και Γαϊανός, Άγιοι Τριακόσιοι Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Αφρική, Άγιοι Ορθόδοξοι Μάρτυρες που κάηκαν μέσα σε Ναό, Άγιοι Δύο Ιερείς, Άγιοι Εξήκοντα Ιερείς, Αγία Ορθόδοξη Γυναίκα που μαρτύρησε στη Ρώμη, Όσιος Ιγνάτιος, Όσιος Παύλος ο Υποτακτικός, Άγιοι Πρίσκος, Μαρτίνος και Νικόλαος, Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου «εν τοις Κουράτορος», Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης ο Ειρηνικός, Όσιος Ιωάννης ο Νηστευτής «ο εν τω Σπηλαίω», Αγία Φιλοθέη του Άρτζες Ρουμανίας

Προτεινόμενο δώρο: Τα άπαντα του Αμβρόσιου Μπιρς, του ανθρώπου που έχει γράψει, μεταξύ άλλων: «Αν θέλεις τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα, ξύπνα»! Καλό, ε;

Ένα τραγούδι – αμερικάνικη χλαπάτσα από τους Ambrosia:

Και λίγη Βικιπαίδεια: Η αμβροσία ήταν η τροφή των αθανάτων, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Η λέξη προέρχεται από το στερητικό α- και τη λέξη βροτός (θνητός) και δηλώνει καθετί που δίνει ή διατηρεί την αθανασία. Σύμφωνα με τον Όμηρο, το ποτό των θεών ονομάζεται νέκταρ και η τροφή τους αμβροσία. Όμως αμβροσία ονομαζόταν και η τροφή των ίππων των θεών, καθώς και η αλοιφή με την οποία διατηρούσαν το σώμα τους νέο και άλειφαν τους νεκρούς για να μην αποσυντεθούν. Άμβροτα ή αμβρόσια ονομάζονταν και τα ρούχα, τα πέδιλα και άλλα αντικείμενα των θεών, με την έννοια της αφθαρσίας τους. Οι θνητοί δεν μπορούσαν να γευτούν την αμβροσία — που ήταν «εννέα φορές πιό γλυκιά από μέλι» — εκτός αν απολάμβαναν της ιδιαίτερης εύνοιας των θεών. Επίσης, ο πρώτος χειρουργός της ανθρωπότητας ήταν ένας κουρέας ονόματι Αμβρόσιος Παρέ. Μάθε περισσότερα εδώ.

Διεθνής Ημέρα: Πολιτικής Αεροπορίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ