Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την αποπληρωμή
Πότε θα πληρωθεί η πρώτη από τις 96 δόσεις
Νέα παράταση θα λάβουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να εξοφλήσουν το ποσό από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Νέα παράταση για την αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το κρατικό δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί στα τέλη Ιουλίου εφάπαξ (αντί Μαΐου), είτε σε 96 δόσεις.
Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν και σχετικές υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά η ανάρτηση των ποσών που πρέπει να επιστρέψουν οι 605.586 μοναδικοί δικαιούχοι που έλαβαν από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής 8,3 δισ. ευρώ. Το ποσό που θα βεβαιωθεί υπολογίζεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό είσπραξης περιορίζεται στα 2,3 δισ. ευρώ.
Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή:
1. Το ποσό της ενίσχυσης δεν επιβαρύνεται με επιτόκιο.
2. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης θα εμφανιστεί με τις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».
3. Μετά την 29η Ιουλίου το επιστρεπτέο ποσό της ενίσχυσης είναι πληρωτέο σε 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις, εκάστης εξ αυτών καταβλητέας την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.
4. Εναλλακτικά, παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης μέχρι επίσης την 29η Ιουλίου, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.