Πολιτικη & Οικονομια

Μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια: Σήμερα η εξειδίκευση

Πακέτο 1,1 δισ. ευρώ για 3,2 εκατ. πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέτρα στήριξης για την ακρίβεια
Στιγμιότυπο από βενζινάδικο στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια: Σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου η εξειδίκευση.

Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια, στα οποία αναφέρθηκε χθες το απόγευμα στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  θα εξειδικευτούν σήμερα το πρωί, με ανακοινώσεις που θα κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8:30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, «θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους υπουργούς: και την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μέτρα στήριξης - Μητσοτάκης: Πακέτο 1,1 δισ. ευρώ για 3,2 εκατ. πολίτες

Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τα οποία θα αφορούν ένα τρίμηνο πρόγραμμα ενισχύσεων για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι παρεμβάσεις θα είναι ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ