- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μύκονος: Το ΣΔΟΕ στο εστιατόριο-φαρμακείο
Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στο εστιατόριο που χρεώνει έξι καλαμάρια, τρεις σαλάτες και πέντε μπύρες 836 ευρώ
Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στο εστιατόριο στη Μύκονο, που χρεώνει έξι μερίδες καλαμάρι, τρεις σαλάτες, πέντε μπύρες κι ένα χυμό 836 ευρώ
Την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε, ο σάλος από τη σωρεία αρνητικών κριτικών στο Trip Advisor από τουρίστες για εστιατόριο στη Μύκονο, που αναρτούσαν φωτογραφίες με τις αποδείξεις, προκειμένου να αποδείξουν τα λεγόμενά τους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ξένοι τουρίστες νόμιζαν ότι επρόκειτο για νόμιμες αποδείξεις, αλλά ήταν τα δελτία παραγγελίας.
Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες πλήθαιναν και για το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν είχαν εκ των προτέρων ενημερωθεί για τις ακριβείς τιμές των παραγγελιών τους.
Αφορμή για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στο εστιατόριο αποτέλεσε η κριτική Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος εκτός από την κριτική έσπευσε και στο ΑΤ Μυκόνου, προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματά του. Υπενθυμίζεται ότι κατέβαλε 836,20 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι, πέντε μπίρες, έναν χυμό, τρεις σαλάτες και δύο μπουκάλια νερό.
Οι ελεγκτές φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, να έκαναν έφοδο στις 4.30 το απόγευμα. Το κλιμάκιο των πέντε ελεγκτών είχε στα χέρια του τόσο το επίμαχο δελτίο παραγγελίας, που ανάρτησε στο tripadvisor ο Αμερικανός τουρίστας, όσο και άλλα δελτία παραγγελίας που είχαν αναρτήσει μέρες πριν και άλλοι πελάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από τους υπάλληλους του εστιατορίου.
Μάλιστα, οι «Ράμπο» της Εφορίας φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Αμερικανός τουρίστας φέρεται να πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα μέσω POS χωρίς να κοπεί η προβλεπόμενη από τη φορολογική νομοθεσία απόδειξη λιανικής πώλησης, κάτι που συνιστά αδίκημα φοροδιαφυγής, που επισύρει ποινές που φτάνουν μέχρι και την διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, ανάλογα με την αξία και το πλήθος των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.