TV + Series

Η «μικροϊστορία» της 4ης Ιουλίου σε δύο σειρές

Τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα στη μικρή οθόνη

telis-samantas.jpg
Τέλης Σαμαντάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντρας με μαύρα ρούχα ανάμεσα σε στρατιώτες με κόκκινη στολή
© AMC

Οι τηλεοπτικές σειρές «John Adams» και «Washington's Spies: The Story of America's First Spy Ring» για την αμερικανική επανάσταση και την «Ημέρα Ανεξαρτησίας».

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της 4ης Ιουλίου, της «Ημέρας της Ανεξαρτησίας» για τις ΗΠΑ, δύο –από τις πολλές- τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, βασισμένες σε γεγονότα, που εκκινούν από την «μικροϊστορία» προσώπων για να καταλήξουν στην περιγραφή των μεγάλων ιστορικών γεγονότων.

Το “John Adams”: η ζωή και η πορεία του δεύτερου Προέδρου των ΗΠΑ από τη θέση ενός επαρχιακού δικηγόρου σε ένα από τα σημαντικότερα μέλη του Εθνικού Κογκρέσου και σε έναν από τους «Πατέρες του Έθνους», και η «καταγραφή» των πενήντα πρώτων χρόνων της αμερικανικής Δημοκρατίας. Βασισμένη στο βιβλίο του David McCullough, σε σκηνοθεσία του Tom Hooper και τον Paul Giamatti στο ρόλο του Τζων Άνταμς. Πολυβραβευμένη σειρά της HBO από το 2008.

John Adams' & Thomas Jefferson's Death | July 4th, 1826 | HBO Max

Και το “Turn: Washington's Spies”: η περιγραφή της δημιουργίας του πρώτου δικτύου κατασκόπων της αμερικανικής επανάστασης με στόχο την αντιμετώπιση της αγγλικής υπεροπλίας και ταυτόχρονα η περιγραφή του τρόπου απόκτησης εθνικής συνείδησης απλών, καθημερινών, ανθρώπων και στην ένταξή τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Με γνωστά αλλά και άγνωστα ιστορικά πρόσωπα, και συνθήκες και καταστάσεις ιστορικά τεκμηριωμένες. Βασισμένη στο βιβλίο του Alexander RoseWashington's Spies: The Story of America's First Spy Ring”. Σε τέσσερις κύκλους (2014-17), από την AMC, με αυξανόμενη ποιότητα ανά κύκλο.

Turn - Trailer

Αν ψάξετε όλο και κάπου θα τις πετύχετε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ