TV + Series

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: H 2η σεζόν και τα πρόσωπα έκπληξη

Τι σκοπεύει να κάνει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Hwang Dong-hyuk

velentzas-marios.jpg
Μάριος Βελέντζας
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Παιχνίδι του Καλαμαριού στο Netflix έχει γίνει viral και το ενδιαφέρον στρέφεται σταδιακά στο Squid Game 2 και το τι μέλλει γενέσθαι με τη δεύτερη σεζόν
Το Παιχνίδι του Καλαμαριού στο Netflix έχει γίνει viral και το ενδιαφέρον στρέφεται σταδιακά στο Squid Game 2 και το τι μέλλει γενέσθαι με τη δεύτερη σεζόν © Netflix

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού σαρώνει στο Netflix και η συζήτηση για Squid Game 2 έχει ανάψει, καθώς η τηλεοπτική σειρά από τη Νότια Κορέα αποκτά φανατικό κοινό.

Αν ήταν ταινία «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», ο στρογγυλός κουμπαράς στο ταβάνι με τα 45 δισεκατομμύρια γουόν (σ.σ. 38 εκατομμύρια δολάρια) δεν θα έφτανε ούτε για τα ψιλά της πρώτης εβδομάδας προβολής, την ώρα που η συζήτηση θα στρεφόταν από το πρώτο κιόλας ΣΚ στο πότε θα βγει το σίκουελ, πρίκουελ κ.λπ. Το Netflix χτύπησε για άλλη μια φορά διάνα. Η τηλεοπτική σειρά από τη Νότια Κορέα ετοιμάζεται να ρίξει από την κορυφή το Bridgerton στη λίστα με τα προγράμματα που έχουν τα περισσότερα views στη συγκεκριμένη streaming πλατφόρμα.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Hwang Dong-hyuk άναψε φωτιές με το τέλος της πρώτης σεζόν. Το τι μέλλει γενέσθαι με τον β' κύκλο παραμένει μυστήριο, με την όλη διαδικασία να μοιάζει με ψάρεμα σε θολά νερά, καθώς τα πάντα είναι ρευστά.

Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» (Squid Game) έχει ρίξει άγκυρα στο Νο1 όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, με αρκετούς να κάνουν λόγο για τη δημοφιλέστερη κορεατική σειρά. Φυσιολογική εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψιν την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή από τη Νότια Κορέα, που εδώ και δεκαετίες έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό και επιβραβεύτηκε και τυπικά πέρυσι με το Όσκαρ στα «Παράσιτα».

Ο β' κύκλος, το πότε θα βγει και το τι θα περιλαμβάνει έχει γίνει ήδη θέμα συζήτησης στα social media, με τις πρώτες θεωρίες για το πώς θα εξελιχθεί η δράση να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και total recall χαρακτήρων οι οποίοι φαίνεται να βγαίνουν εκτός από «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» στην πρώτη σεζόν.

Στο «Παιχνίδι του Καλαμαριού» δεν υπάρχει ακόμη τίποτα επίσημο για τον β' κύκλο και το πότε τελικά θα κάνει πρεμιέρα
Για «το Παιχνίδι του Καλαμαριού» δεν υπάρχει ακόμη τίποτα επίσημο για τον β' κύκλο και το πότε τελικά θα κάνει πρεμιέρα © Netflix

Το τέλος στον α' κύκλο άφησε ένα ορθάνοικτο «παράθυρο» για μια συνέχεια γεμάτη μυστήριο, ανατροπές και πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση, προκειμένου τα κομμάτια του διεστραμμένου παζλ να μπουν στη θέση τους. Προσοχή, ακολουθούν spoilers από τη πρώτη σεζόν.

Ο πρωταγωνιστής, πάντως, και νικητής σε αυτό το θανάσιμο παιχνίδι επιβίωσης έχει πολύ δρόμο να διανύσει, κρίνοντας από το πώς τον αντιμετώπισε ο αστυνομικός όταν πήγε να καταγγείλει τι συνέβαινε στο απομακρυσμένο νησί με τις κρύπτες αλά Arrow.

Η απόφαση του να μην μπει στο αεροπλάνο ξάφνιασε πολλούς, πυροδοτώντας όμως σειρά εξελίξεων που αναμένονται με μεγάλη αγωνία όταν με το καλό έρθει ο β' κύκλος της σειράς.

Squid Game 2 - Τι ξέρουμε για τον β' κύκλο στο «Παιχνίδι του Καλαμαριού»

Μιλώντας στο περιοδικό Variety, ο δημιουργός του Squid Game ξεκαθάρισε ότι ένα σίκουελ, aka β' κύκλος, δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του. «Δεν έχω αναπτύξει ακόμα τα πλάνα μου για το Squid Game 2. Είναι απίστευτα κουραστικό και μόνο που το σκέφτομαι. Αλλά εάν ήταν να το κάνω, σίγουρα δε θα το έκανα μόνος μου. Θα είχα μαζί μου ένα γκρουπ σεναριογράφων και θα ήθελα και άλλους σκηνοθέτες να με βοηθούν». Τάδε έφη Hwang Dong-hyuk, ο άνθρωπος πίσω από την τηλεοπτική σειρά φαινόμενο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση από το Netflix, με την οποία η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι δεν έχει ζητήσει επίσημα δεύτερη σεζόν, ωστόσο υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόθεση για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ανταπόκριση του κοινού είναι τεράστια και το ενδιαφέρον χτυπά «κόκκινο».

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία ημερομηνία για τον β' κύκλο και την επίσημη πρεμιέρα του, εκτός από τα διάφορα spoofs που ήδη κυκλοφορούν στα social. Λαμβάνοντας υπόψιν την προετοιμασία πριν από τα γυρίσματα, τον χρόνο που απαιτείται για να γυριστούν οι σκηνές και την όλη διαδικασία που ακολουθεί μέχρι την τελική κόπια, Season 2 στο «Squid Game» δεν αναμένεται πριν από το 2023.

«Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», η δημοφιλής κορεατική σειρά με τα αιματοβαμμένα twists που έχει ρίξει άγκυρα στην κορυφή του Top 10 στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου
«Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», η δημοφιλής κορεατική σειρά με τα αιματοβαμμένα twists που έχει ρίξει άγκυρα στην κορυφή του Top 10 στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου © Netflix

O ηθοποιός Lee Jung-jae είναι ο Seong Gi-hun στο «Squid Game» («Το Παιχνίδι του Καλαμαριού») και ένας από τους ελάχιστους «σίγουρους» για τον β' κύκλο
O ηθοποιός Lee Jung-jae είναι ο Seong Gi-hun στο «Squid Game» («Το Παιχνίδι του Καλαμαριού») και ένας από τους ελάχιστους «σίγουρους» για τον β' κύκλο © Netflix

Το ίδιο ισχύει και με το trailer για τη Season 2. Καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει για το Squid Game 2. Κρίνοντας, πάντως, από το «τσουνάμι» που προκάλεσε «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» με τους χρήστες της πλατφόρμας να αναρωτιούνται πότε είδαν μέσα σε ένα βράδυ και τα 9 επεισόδια, δεν αποκλείεται ένa teaser trailer να έρθει πολύ πιο σύντομα. Ένα κανονικό trailer, πάντως, δεν αναμένεται πριν από τα τέλη του 2022 - αρχές του 2023.

To Squid Game («Το Παιχνίδι του Καλαμαριού») είναι ένας θανάσιμος αγώνας επιβίωσης, με τα γεωμετρικά σχήματα των «εργατών» να... κλείνουν το μάτι στα σύμβολα της δημοφιλούς κονσόλας PlayStation
To «Squid Game» («Το Παιχνίδι του Καλαμαριού») είναι ένας θανάσιμος αγώνας επιβίωσης, με τα γεωμετρικά σχήματα των «φρουρών» να... κλείνουν το μάτι στα σύμβολα της δημοφιλούς κονσόλας PlayStation © Netflix

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η παράμετρος που έχει να κάνει με την προϊστορία της παραγωγής. Το αρχικό σενάριο είχε γραφτεί το μακρινό... 2009 και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η ιστορία να παρουσιαστεί στον κινηματογράφο. Τα διαδοχικά «γράψε - σβήσε», σε συνδυασμό με την αλλαγή πλάνων στο πέρασμα των ετών, οδήγησε τελικά σε ένα format για τηλεοπτική σειρά (σ.σ. ευτυχώς θα πουν οι φανατικοί που ονειρεύονται νέους κύκλους για συνεχές binge-watching μέχρι να ανατείλει ο ήλιος).

Squid Game: Επικό meme με τον Oh il-nam και το αναπόφευκτο binge-watching στο «Παιχνίδι του Καλαμαριού»

Με «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», όμως, ισχύει αυτό που λένε οι παλιοί ότι «το καλό πράγμα αργεί να γίνει» και «η προσμονή μεγιστοποιεί την απόλαυση». Μέχρι τότε, εξάλλου, υπάρχουν άλλες σειρές στο Netflix, στις οποίες μπορεί να στραφεί το ενδιαφέρον. Αρκεί βέβαια αυτή η προσμονή να επιβραβευτεί στο τέλος με έναν ανατρεπτικό, γεμάτο σασπένς και αγωνία β' κύκλο. Τα παραδείγματα με σειρές που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει έναν, δύο, τρεις ή τέσσερις κύκλους νωρίτερα, είναι πολλά.

Squid Game | Official Trailer | Netflix

Squid Game - Από τους 456 παίκτες βγήκαν ζωντανοί οι δύο - Ή μήπως όχι;

Η παρουσία του Oh il-nam στο πρώτο παιχνίδι, τύπου αγαλματάκια ακούνητα, ήταν τόσο παράταιρη που τον έκανε σχεδόν αμέσως τον Νο1 ύποπτο για την ανατροπή. Στο τέλος της πρώτης σεζόν οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς αυτός ο φαινομενικά αδύναμος παππούλης ήταν ο «εγκέφαλος» στο «Παιχνίδι του Καλαμαριού»

Μέσα από το πρίσμα της μυθολογίας θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι η «κλασική» σύγκρουση ανάμεσα στον πρωτότοκο που παίρνει παραδοσιακά τα πάντα και στον τελευταίο της οικογένειας, τον Βενιαμίν, που τελικά κάνει την έκπληξη και επικρατεί, όπως στα παραμύθια. Στο «Squid Game» το 001 έπαιξε με το 456 και έχασε.

Στον β' κύκλο δεν αποκλείεται ο Oh il-nam να επιστρέψει και πάλι. Αυτήν τη φορά, όμως, όχι με πυροβολισμό στον αέρα αλλά με τη μορφή flashback. Εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή Seong Gi-hun, o «διαχειριστής» με κινησιολογία αλά final boss video game είναι ένας ακόμη από τους «σίγουρους» για να εμφανιστεί στη β' σεζόν. Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε και τον Gong Yoo, τον κουστουμαρισμένο τύπο που κάνει recruiting στο Μετρό με χαστούκια και παίζει ένα παιχνίδι που ξυπνά αναμνήσεις από τη φρενίτιδα με τις τάπες poison στα 90's.

Το Squid Game 2 δεν αναμένεται στις οθόνες πριν από το 2023

Υπάρχουν, όμως, και δύο ακόμη πρόσωπα που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο χώρο σε θεωρίες για τη Season 2 του Squid Game. Ο ένας είναι ο Jun-Ho, ο γοητευτικός ντετέκτιβ που ανακαλύπτει ότι ο «κακός» της υπόθεσης σε αυτό το διεστραμμένο παιχνίδι επιβίωσης είναι ο ίδιος του ο αδελφός. Μπορεί το final boss να ήξερε τα πάντα για τα όπλα (σ.σ. μέχρι και πόσες σφαίρες παίρνει μέσα το πιστόλι), ωστόσο το μόνο που μπόρεσε να κάνει από τόσο μικρή απόσταση ήταν να τον πετύχει στον ώμο. Η πτώση από τον βράχο είναι πολύ μεγάλη, πράγματι. Μιλάμε, όμως, για μια τηλεοπτική σειρά όπου παρόλο που υπάρχουν παντού κάμερες και οι «εργάτες» με τα κόκκινα είναι η «σκιά» των παικτών με τα πράσινα:

  • Δεν βλέπουν τον αναπτήρα που χρησιμοποιείται για να λιώσει το μπισκότο στην παιδική χαρά.
  • Δεν παίρνουν χαμπάρι το εμπόριο οργάνων που γίνεται κάτω από τη μύτη τους και το οποίο απαιτεί ειδικά ψυγεία, μεταφορές από συγκεκριμένες εξόδους κ.λπ σε ένα μέρος όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Ο δεύτερος υποψήφιος για totall recall είναι ο Abdul Ali, τον οποίο υποδύεται ο Ινδός ηθοποιός Anupam Tripathi και οι θαυμαστές του ονειρεύονται ότι επιστρέφει. «Είτε πουλήσεις τα όργανα των νεκρών είτε τα καταβροχθίσεις, δεν δίνω δεκάρα. Ωστόσο, κατέστρεψες το πιο σημαντικό πράγμα στο μέρος αυτό. Την ισότητα. Όλοι είναι ίσοι, όσο παίζουν. Εδώ οι παίκτες παίζουν ένα δίκαιο παιχνίδι υπό τους ίδιους όρους. Αυτοί υπέφεραν από ανισότητα και διακρίσεις στον έξω κόσμο. Και τους δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία να παλέψουν δίκαια και να κερδίσουν. Και εσύ αθέτησες αυτήν την αρχή».

Ο «διαχειριστής» στο «Παιχνίδι του Καλαμαριού» αναμένεται να έχει θέση και στο Squid Game 2

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τον «διαχειριστή» με τη μάσκα αλά Κιάνου Ριβς (σ.σ. «Man of Tai Chi»). Ο Ali δεν έχασε στους βόλους. Εξαπατήθηκε από το έκπτωτο «Golden Boy», που του γέμισε με βότσαλα το πουγκί.

Λεπτομέρεια: Σε αντίθεση με όλες τις άλλες περιπτώσεις παικτών που έβγαιναν εκτός από «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», τόσο στον il-nam όσο και στον Abdul Ali ο θεατής δεν βλέπει τον πυροβολισμό. Υπάρχει βέβαια το φέρετρο που κλείνει, ωστόσο πόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται ένα twist με τον καλοκάγαθο παίκτη να επιστρέφει δριμύτερος στον ρόλο του «κακού» αυτήν τη φορά, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους. Στον πυρήνα, εξάλλου, του Squid Game («Το Παιχνίδι του Καλαμαριού») είναι αυτό που δεν σταματά να επαναλαμβάνει ο 001: «Ακόμα και τώρα μπορείς και εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους;».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ