TV + Series

Η Αναστασία Τσιλιμπίου, το «Κομάντα και Δράκοι» και η υποκριτική

Έγινε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο της μικρής Μαρίας στο «Νησί». Τώρα συστήνει τον χαρακτήρα της Ναυσικάς στη σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου
Η ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου © Τάσος Βρεττός

Συνέντευξη: Η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλάει στην ATHENS VOICE για τη νέα σειρά του MEGA «Κομάντα και Δράκοι» που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Γνωρίσαμε την Αναστασία Τσιλιμπίου σε νεαρή ηλικία το 2007, μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου» δίπλα στους Ναταλία Δραγούμη, Γιώργο Νινιό και Πασχάλη Τσαρούχα. Στη συνέχεια συμμετείχε στη σειρά «40 Κύματα». Όμως, ο ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό ήταν αυτός της μικρής Μαρίας, κόρης του Γιώργη και της Ελένης στη δημοφιλή σειρά «Το Νησί» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη. Το 2015 μετακόμισε για μερικούς μήνες στην Τουρκία, καθώς επιλέχθηκε για το ρόλο της σουλτάνας Κιοσέμ στην ομώνυμη σειρά. Αργότερα την παρακολουθήσαμε και σε θεατρικές παραγωγές όπως η «Διονυσιακή Νύχτα», η «Λωξάντρα», το «Playing Gods» αλλά και κινηματογραφικές.

Φέτος, επιστρέφει στη μικρή οθόνη σε ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ. Υποδύεται τη Ναυσικά στη σειρά «Κομάντα και Δράκοι» που κάνει πρεμιέρα στην τηλεοπτική συχνότητα του MEGA την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:30. Το πρότζεκτ αυτό έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής μυθοπλασίας καθώς συνδυάζει διαφορετικά είδη όσον αφορά το σενάριο και υπόσχεται να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο και πολύ κινηματογραφικό στιλ παραγωγής. Η νεανική, μεταφυσική ιστορία φέρει την πρωτότυπη γραφή και τη σκηνοθετική σύλληψη του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, ιστορίες του υπαρκτού κόσμου πλέκονται δημιουργικά με γεγονότα που διαδραματίζονται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Θα βρεθούμε σε ένα μεταφυσικό ταξίδι, που θα «ξυπνήσει» μερικές από τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Κομάντα και Δράκοι | ΝΕΟ Πρόγραμμα | Έρχεται....

Λίγο πριν την προβολή του πρώτου επεισοδίου, η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλά στην ATHENS VOICE για τη σειρά, τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, την τέχνη της υποκριτικής και τα όνειρά της.

Η επιστροφή σας στην τηλεόραση γίνεται μέσα από τη νέα σειρά μυθοπλασίας «Κομάντα και Δράκοι». Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας σε αυτό το πρότζεκτ; 
Βρήκα πριν από πολύ καιρό την αγγελία που έγραφε ότι οι συντελεστές έψαχναν κορίτσια για τον ρόλο της Ναυσικάς και έστειλα βιογραφικό. Αφότου είδαν την αίτηση μου, με κάλεσαν και μου ζήτησαν να ξανακάνω άλλη μια οντισιόν στην οποία πέρασα και κατάφερα να διεκδικήσω αυτό τον ρόλο.   

Η ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου
Η ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου © Τάσος Βρεττός

Το «Κομάντα και Δράκοι» εντάσσεται στο είδος του μυστηρίου, όμως υπάρχουν κι άλλα στοιχεία στο σενάριο όπως το sci-fi. Τι είναι εκείνο που σας γοήτευσε σε αυτή την ιστορία;
Όλη η ιστορία με έχει γοητεύσει, κυρίως το γεγονός ότι έχει κάτι το τελείως διαφορετικό από αυτά που έχει συνηθίσει το ελληνικό κοινό. Χαίρομαι που θα δούμε κάτι τόσο συναρπαστικό στην τηλεόραση φέτος και ανυπομονώ να δω να το «αγκαλιάζουν» οι θεατές όπως εμείς που δουλεύουμε σε αυτό εδώ και κάποιο καιρό.

Στη σειρά υποδύεστε τη Ναυσικά, έναν από τους βασικούς χαρακτήρες στην εξέλιξη της υπόθεσης. Τι μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό τον ρόλο;
Η Ναυσικά είναι ένα δυναμικό κορίτσι που, μετά τον θάνατο της μητέρας της, έχει αναλάβει εκείνη αυτό τον ρόλο στην οικογένειά της. Είναι χαμένη στον ψηφιακό κόσμο και είναι ο μόνος τρόπος εκτόνωσης και διαφυγής από τα προβλήματα στη ζωή της. Η μετακόμιση στη Κρήτη δεν της αρέσει καθόλου όμως άτομα και γεγονότα θα την κάνουν να σηκώσει τα μάτια της από την οθόνη. 

Στιγμιότυπο από τη σειρά «Κομάντα και Δράκοι»
Στιγμιότυπο από τη σειρά «Κομάντα και Δράκοι» © Τάσος Βρεττός

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, με τον οποίο συνεργαστήκατε ξανά μια δεκαετία μετά το «Νησί». Πώς ήταν αυτή η τηλεοπτική επανασύνδεση; 
Ήταν χαρά και των δύο που ξαναβρέθηκαμε στο ίδιο σετ. Τον θεωρώ καλό μου φίλο και τον θαυμάζω πολύ σαν δημιουργό. Μαθαίνω πράγματα καθημερινά δουλεύοντας μαζί του και η συνεργασία μας είναι το ίδιο άψογη όπως όταν δουλέψαμε στο «Νησί».

Πού μεγαλώσατε, πόσο σημαντική ήταν η τέχνη της υποκριτικής για την οικογένειά σας και κατά πόσο σας επηρέασε;
Μεγάλωσα στην Αθήνα. Οι γονείς μου δεν είχαν κάποια σχέση με την τέχνη οπότε δεν επηρεάστηκα από αυτούς. Ξεκίνησα να απασχολούμαι στο χώρο της μόδας σε ηλικία 5 ετών και ύστερα, στα 9 μου, συμμετείχα στην πρώτη μου τηλεοπτική σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου». Έτσι, άρχισα να αγαπώ την υποκριτική και από τότε δεν σταμάτησα να προσπαθώ να κυνηγώ τα όνειρά μου.

Στιγμιότυπο από τη σειρά «Κομάντα και Δράκοι»
Στιγμιότυπο από τη σειρά «Κομάντα και Δράκοι» © Τάσος Βρεττός

Βρεθήκατε από πολύ μικρή ηλικία στη δημοσιότητα, αρχικά στο χώρο του μόντελινγκ και στη συνέχεια στην τηλεόραση. Τι θυμόσαστε από την πρώτη σας δουλειά, την οντισιόν; Ποια ήταν τα συναισθήματά σας;
Δεν μπορώ να θυμάμαι πολλά λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Παρόλα αυτά θυμάμαι ξεκάθαρα να είμαι πολύ ντροπαλή στις οντισιόν με αποτέλεσμα να μην πάρω ρόλους σε άλλες σειρές όπως η «Ευτυχισμένοι μαζί» ή το «Λατρεμένοι μου γείτονες», γεγονός που δεν μετανιώνω καθόλου γιατί κατάφερα εξίσου αλλά ωραία σημαντικά πράγματα στην καριέρα μου. Πάντα σίγουρα ποτέ τίποτα δεν το έκανα με το ζόρι και πήγαινα παντού με πολλή αγάπη και όρεξη. 

Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός και πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμα; Υπήρχε κάποιος στην οικογένεια που σας ενθάρρυνε να κάνετε αυτό το βήμα;
Οι γονείς μου ήταν και είναι πάντα υποστηρικτικοί προς εμένα και τον αδερφό μου να ασχοληθούμε με αυτό που μας κάνει χαρούμενους. Σίγουρα στάθηκα τυχερή που είχα γονείς που δεν με σταμάτησαν από αυτό που θέλω πραγματικά. Όμως η στιγμή που κατάλαβα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός είναι όταν στα γυρίσματα στο «Νησί» είχα καθίσει με τον Θοδωρή Παπαδουλακη και την μητέρα μου και μου εξηγούσε για την τέχνη της υποκριτικής, ποσό σημαντικό είναι να μελετάω τον ρόλο μου και ποσό ωραίο επάγγελμα είναι αυτό που θέλω να ακολουθήσω. Τότε, κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική.

Ποια είναι τα πρότυπά σας στην υποκριτική;
Καλλιτέχνες όπως η Μέριλ Στριπ ή η Πέγκυ Τρικαλιώτη. 

Από τη σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου», «Το Νησί», τον ρόλο της Σουλτάνας Κιοσέμ μέχρι το «Κομάντα και Δράκοι». Πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία σας στην τηλεόραση; Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση και ποια η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίσατε; 
Όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής ακόμα και δουλειές που ίσως να μην ήμουν 100% ευχαριστημένη, ήταν εμπειρίες και με γέμισαν με γνώσεις και μαθήματα. Δεν έχω αγαπημένες στιγμές και δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω διότι όλες τις αγάπησα και δούλεψα σκληρά εξίσου. Και φυσικά όλες τους έχουν μια δόση δυσκολίας γιατί προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι σε ό,τι κάνω. 

Η ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου
Η ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου © Νίκος Κουστένης

Πέρα από την τηλεόραση, έχετε συμμετάσχει και σε πολλές θεατρικές παραγωγές. Τι αγαπάτε περισσότερο στο θέατρο και τι στην τηλεόραση;
Το καθένα έχει διαφορετική μαγεία. Στην τηλεόραση αγαπώ την διαδικασία, ενώ στο θέατρο τον παλμό. Είναι και τα δυο όμορφα και δεν θα έβαζα κάποιο πιο αγαπημένο από το άλλο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας όνειρο και ποιοι οι στόχοι στο άμεσο μέλλον;
Ίσως το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να καταφέρω να κάνω και άλλες δουλειές στο εξωτερικό. Πράγμα που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου και ξέρω ότι κάποια στιγμή θα πραγματοποιήσω. Άλλωστε είμαι μικρή ακόμα και έχω πολλά χρόνια μπροστά μου. Στόχοι για το άμεσο μέλλον είναι σίγουρα να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερη και ίσως η συμμετοχή σε μια ελληνική κινηματογραφική παραγωγή να ήταν κάτι που θα έκανα με μεγάλη χαρά! 

Τι θα παρακολουθήσουμε στο πρώτο επεισόδιο
Τίτλος Επεισοδίου: «Η Άφιξη»

Ο Γιώργος μετακομίζει με την οικογένειά του στο Καλοχώρι, ένα ήσυχο, παραθαλάσσιο χωριό. Από το πρώτο κιόλας βράδυ, τα όνειρά  του Γιώργου στοιχειώνονται από μία αόρατη σκοτεινή δύναμη που τον οδηγούν σε ένα παράξενο αγόρι, τον Ντόντο. Ο Ντόντο διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα το οποίο εκμεταλλεύονται οι συγγενείς του, η συμμορία των Δράκων, για να πραγματοποιούν τα εγκληματικά τους σχέδια. Η «συνάντηση» των δύο αγοριών έχει αναπάντεχα αποτελέσματα, αφού ενεργοποιεί μια αόρατη δύναμη που κινείται απειλητικά εναντίον τους και ξυπνά παλιές έχθρες στους κατοίκους του μικρού χωριού.  Ο Γιώργος αποδέχεται την πρόκληση των «Κομάντων» στην προσπάθειά του να γίνει μέλος της παρέας τους και οδηγείται στο Άσραμ, έξω από το χωριό, όπου έχει ένα ατύχημα. Όσο κείτεται αναίσθητος, μπαίνει σε αστρική προβολή και γίνεται μάρτυρας της αγωνιώδους απόδρασης του Ντόντου από τους Δράκους. 


Info:
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρίνα Καλογήρου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Κοκογιαννάκης, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Στρατάκης, Μαρινέλλα Βλαχάκη, Δημήτρης Καλογεράκης, Νικόλας Χανακούλας κ.α Και οι μικροί πρωταγωνιστές «Κομάντα» Γιώργος, Ζαχαρένια, Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος. Guest Star, ο Στέλιος Μάινας.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης, Διευθυντής Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας, Σκηνογράφος: Γιώργος Γεωργίου, Πρωτότυπη Μουσική: Μίνως Μάτσας, Ενδυματολόγος: Νατάσα Σαρρή, Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος, Εκτέλεση Παραγωγής: INDIGO VIEW PRODUCTIONS, Παραγωγή:  ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2021

Μετά την πρώτη προβολή την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, το πρώτο επεισόδιο θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 22:30. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 22:30 στο MEGA.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ