Θεατρο - Οπερα

Σάρωσε το «Moulin Rouge!» στα βραβεία Tony

Τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες και το σακάκι του Chester Gregory

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Chester Gregory στην τελετή απονομής των Tony
Ο Chester Gregory στην τελετή απονομής των Tony © Getty Images

Βραβεία Τony: Το μιούζικαλ «Moulin Rouge» κέρδισε 10 βραβεία στη φετινή 74η απονομή των Tony, στο Winter Garden Theater του Μανχάταν

Η τελετή των βραβείων Tony της θεατρικής περιόδου 2019-20 που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας, έγινε προχθές στην ιστορική αίθουσα του Winter Garden Theater. Παρουσιαστές ήταν φέτος η Audra McDonald (την είδαμε προσφάτως στην ταινία «Respect» στον ρόλο της μητέρας της Aretha Franklin) και o Leslie Odom Jr. που είχε βραβευτεί με Tony το 2016 για το βιογραφικό μιούζικαλ «Hamilton».

Το μιούζικαλ «Jagged Little Pill», ένα rock musical με μουσική  της Alanis Morissette είχε 15 υποψηφιότητες και το «Slave Play» είχε 12, αλλά τελικά τα περισσότερα βραβεία (10) πήρε το «Moulin Rouge!», ενώ η παραγωγή του βρετανικού θεάτρου Old Vic «A Christmas Carol» από το γνωστό αφήγημα του Καρόλου Ντίκενς απέσπασε 5 βραβεία. Το «The Inheritance», εμπνευσμένο από το «Howard’s End» του E.M. Forster κέρδισε 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων εκείνο του καλύτερου θεατρικού έργου και το βραβείο δεύτερου ρόλου για την 91χρονη Lois Smith. Η Lois Smith είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία ηθοποιός που βραβεύεται με Tony: οι παλαιότεροι τη θυμούνται σε πλήθος κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ρόλων από το «Ανατολικά της Εδέμ» του Ελία Καζάν μέχρι το «Grace and Frankie» στο πλευρό της Jane Fonda και της Lily Tomlin. To Tony καλύτερης ηθοποιίας σε μη-μιούζικαλ πήρε η May-Louise Parker για το «The Sound Inside»: ήταν το δεύτερο Tony της Αμερικανίδας ηθοποιού που είχε βραβευτεί για το «Proof».

To «Slave Play», ένα παράξενο έργο γύρω από το σεξ και τη φυλή, δεν πήρε τελικά κανένα βραβείο. Για το μιούζικαλ «Tina», ένα biopic της Tina Turner που παίζεται στο Μπρόντγουεϊ εδώ και τρία χρόνια, βραβεύτηκε η πρωταγωνίστρια Adrienne Warren, αλλά γενικά τα θεατρικά revivals, όπως το «West Side Story» και το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Tennessee Williams, δεν κέρδισαν βραβεία φέτος.

Στο κόκκινο χαλί παρήλασαν, μεταξύ πολλών άλλων, η Sienna Miller, o Jake Gyllenhaal (που φορούσε ροζ κοστούμι Prada), η Laura Linney με μαύρη τουαλέτα Christian Siriano, η Cyndi Lauper (με μοβ μαλλιά), η Bernadette Peters, η Jane Alexander και ο David Byrne (πρώην Talking Heads) που βραβεύτηκε με ειδικό Tony για το έργο του «American Utopia».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ