Σάρωσε το «Moulin Rouge!» στα βραβεία Tony
Τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες και το σακάκι του Chester Gregory
Βραβεία Τony: Το μιούζικαλ «Moulin Rouge» κέρδισε 10 βραβεία στη φετινή 74η απονομή των Tony, στο Winter Garden Theater του Μανχάταν
Η τελετή των βραβείων Tony της θεατρικής περιόδου 2019-20 που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας, έγινε προχθές στην ιστορική αίθουσα του Winter Garden Theater. Παρουσιαστές ήταν φέτος η Audra McDonald (την είδαμε προσφάτως στην ταινία «Respect» στον ρόλο της μητέρας της Aretha Franklin) και o Leslie Odom Jr. που είχε βραβευτεί με Tony το 2016 για το βιογραφικό μιούζικαλ «Hamilton».
Το μιούζικαλ «Jagged Little Pill», ένα rock musical με μουσική της Alanis Morissette είχε 15 υποψηφιότητες και το «Slave Play» είχε 12, αλλά τελικά τα περισσότερα βραβεία (10) πήρε το «Moulin Rouge!», ενώ η παραγωγή του βρετανικού θεάτρου Old Vic «A Christmas Carol» από το γνωστό αφήγημα του Καρόλου Ντίκενς απέσπασε 5 βραβεία. Το «The Inheritance», εμπνευσμένο από το «Howard’s End» του E.M. Forster κέρδισε 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων εκείνο του καλύτερου θεατρικού έργου και το βραβείο δεύτερου ρόλου για την 91χρονη Lois Smith. Η Lois Smith είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία ηθοποιός που βραβεύεται με Tony: οι παλαιότεροι τη θυμούνται σε πλήθος κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ρόλων από το «Ανατολικά της Εδέμ» του Ελία Καζάν μέχρι το «Grace and Frankie» στο πλευρό της Jane Fonda και της Lily Tomlin. To Tony καλύτερης ηθοποιίας σε μη-μιούζικαλ πήρε η May-Louise Parker για το «The Sound Inside»: ήταν το δεύτερο Tony της Αμερικανίδας ηθοποιού που είχε βραβευτεί για το «Proof».
To «Slave Play», ένα παράξενο έργο γύρω από το σεξ και τη φυλή, δεν πήρε τελικά κανένα βραβείο. Για το μιούζικαλ «Tina», ένα biopic της Tina Turner που παίζεται στο Μπρόντγουεϊ εδώ και τρία χρόνια, βραβεύτηκε η πρωταγωνίστρια Adrienne Warren, αλλά γενικά τα θεατρικά revivals, όπως το «West Side Story» και το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Tennessee Williams, δεν κέρδισαν βραβεία φέτος.
Στο κόκκινο χαλί παρήλασαν, μεταξύ πολλών άλλων, η Sienna Miller, o Jake Gyllenhaal (που φορούσε ροζ κοστούμι Prada), η Laura Linney με μαύρη τουαλέτα Christian Siriano, η Cyndi Lauper (με μοβ μαλλιά), η Bernadette Peters, η Jane Alexander και ο David Byrne (πρώην Talking Heads) που βραβεύτηκε με ειδικό Tony για το έργο του «American Utopia».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Κωμωδίες, ρομαντικές και ανθρώπινες ιστορίες, κλασικά έργα, μουσικές και παιδικές παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας
Μια σόλο τελετουργία της Χριστίνας Κυριαζίδη στο σταυροδρόμι του χορού, του θεάτρου και της ποίησης.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Ήμερη» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη
Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται η τριλογία «Μια Σπουδή Πάνω στην Γυναικότητα» της Χριστίνας Κυριαζίδη
Είδαμε το νέο έργο της Συντεχνίας Γέλιου και μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου
Το έργο του Tiago Rodrigues έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.