Μουσικη

«Πόλεμος» ενάντια στην κακοποίηση κάθε μορφής: Το τραγούδι του κινήματος Strong Me

Ένα ηχηρό μήνυμα από την Ασπασία Θεοφίλου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασπασία Θεοφίλου

Πόλεμος: Το καινούργιο τραγούδι της Ασπασίας Θεοφίλου και του κινήματος για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας «Strong Me».

Ακούστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2021 στο πρώτο φεστιβάλ του κινήματος για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας «Strong Me», στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το καινούργιο τραγούδι «Πόλεμος» της Ασπασίας Θεοφίλου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως τον Απρίλιο του 2022 στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: «Πόλεμος» ενάντια στην κακοποίηση κάθε μορφής. Αλλά και «Πόλεμος» με τον ίδιο μας τον εαυτό, ενάντια στις φοβίες και τις ανασφάλειές μας ώστε να σπάσουμε τον κύκλο της βίας. «Κάνε τον φόβο σου δύναμη» όπως είναι και το motto του «Strong Me» που στοχεύει στην ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία και την οικογένεια.

Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Μάριο Τσικνή, μόνιμο συνεργάτη της Ασπασίας Θεοφίλου τόσο δισκογραφικά όσο και στις μουσικές της παραστάσεις. Μια indie rock μπαλάντα σε ενορχήστρωση του Χρήστου Σούμκα, ένας ύμνος στην γυναικεία χειραφέτηση.

Το video clip του τραγουδιού είναι ένα κολάζ από selfies που χάρισαν όλες οι γυναίκες που στηρίζουν το «Strong Me»: Άννα Μάσχα, Πέννυ Μπαλτατζή, Κατερίνα Ζαρίφη, Άννα Βερούλη, Ζέτα Δούκα, Αναστασία Μουτσάτσου, Βίκυ Κουλιανού, Τζώρτζια Κεφαλά, αθλήτριες της Γυναικείας Παραολυμπιακής Αποστολής, Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες. Κυρίως όμως γυναίκες «της διπλανής πόρτας» κάθε ηλικίας και επαγγέλματος.

ΠΟΛΕΜΟΣ | ΑΣΠΑΣΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ | STRONG ME | Official Video

Οι ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, όπως καταγράφονται στην ειδησεογραφία, δείχνουν την ανάγκη να διαδοθεί ακόμα περισσότερο το μήνυμα του «Strong Me». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ