Μουσικη

Ο Liam Gallagher μιλάει στην ATHENS VOICE

«Θυμάμαι την τελευταία μου επίσκεψη στην Αθήνα… να πετώ την ολοκαίνουργιά μου Gibson Hummingbird στην πισίνα και να το μετανιώνω στη στιγμή»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 831
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Liam Gallagher - Λίαμ Γκάλαχερ
© Warner Music Greece from ISAAC

Ο Liam Gallagher σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην ATHENS VOICE: Το νέο του άλμπουμ «C'mon You Know», η ζωή του και οι αναμνήσεις του από την Ελλάδα.

Ακούγεται καλά. Δείχνει cool. Μιλάει από καρδιάς. Μεγαλόστομο αστέρι, ψυχή των θρυλικών Oasis, ο Liam Gallagher καθόρισε με τη φωνή και τη στάση του τη βρετανική σκηνή των τελευταίων δεκαετιών και δείχνει στις νεότερες γενιές ποιος είναι το real thing σε έναν κόσμο που άνθρωποι πασχίζουν κάθε μέρα να γίνουν διάσημοι χωρίς αιτία.

Με τη δημοσιότητά του να έχει εκτοξευτεί σε μεσσιανικά ύψη, έλαμψε στους σκοτεινούς καιρούς της πανδημίας: την περίοδο που δεν μπορούσαν να γίνουν συναυλίες βάσει των κανονισμών για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, κράτησε συντροφιά σε εκατομμύρια ανθρώπους με ένα ιστορικό live stream διασχίζοντας τον Τάμεση με μία φορτηγίδα. Στη συνέχεια διοργάνωσε μία μεγάλη συναυλία για τους εργαζόμενους του NHS και όσους έδωσαν μάχη κατά της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, στο O2 Arena του Λονδίνου. Και πριν λίγες μέρες επέστρεψε με το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ «C'mon You Know» που κυκλοφορεί από τη Warner Music, γεμάτο αισιόδοξους ύμνους και απροσδόκητες ηχητικές εξερευνήσεις.

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συναυλία του στο φεστιβάλ Release Athens 2022, το Σάββατο 2 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, στην Αθήνα, ο Liam Gallagher, απαντά αποκλειστικά στην ATHENS VOICE, για όσα του έμαθε η ζωή, τις εικόνες που έχει από την Ελλάδα και τον τρόπο που θα ήθελε να τον θυμούνται.

Liam Gallagher - Λίαμ Γκάλαχερ
© Warner Music Greece from ISAAC

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε σε αυτό το άλμπουμ;
Προφανώς το ότι γράφτηκε στη μέση της πανδημίας, οπότε το δύσκολο ήταν να βρούμε άκρη με το στούντιο, όμως μόλις επιτράπηκαν πάλι τα ταξίδια, ο Andrew Wyatt ήρθε Αγγλία, όπου κλειστήκαμε στα Air and Rak στούντιο και δεν ξεκολλήσαμε από εκεί. 

Είστε ένας επιτυχημένος άνθρωπος. Έχετε εμπνεύσει άλλους να γίνουν μουσικοί. Ποιος είναι ο ορισμός που δίνετε στην επιτυχία;
Ο ορισμός της επιτυχίας για εμένα είναι να μην μετατραπείς σε κουφιοκέφαλο και περιτριγυρίζεσαι από ανόητους.

Είστε ένας άνθρωπος που έχει ταξιδέψει πολύ στη ζωή του. Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος που έχουν δει τα μάτια σας; Και γιατί;
Δεν έχω κάποιο αγαπημένο μέρος άλλα έχω έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές με την οικογένειά μου για διακοπές και πέρασα πολύ όμορφα. Το αγαπημένο μου μέρος στην Ελλάδα είναι η Σύρος.

Πώς φορτίζετε τις δημιουργικές σας μπαταρίες;
Εξαφανίζομαι για λίγο από παντού και περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου. Λατρεύω να μένω σπίτι και να φτιάχνω μικροπράγματα.

Αυτό το καλοκαίρι, στις 2 Ιουλίου, επιστρέφετε στην Ελλάδα για μια συναυλία, μετά από 22 χρόνια, στο Release Athens Festival, όπου θα μοιραστείτε τη σκηνή με τους Iggy Pop, Sleaford Mods και τους The Ks. Θυμάστε την πρώτη σας επίσκεψη στη χώρα μας; Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο;
Θυμάμαι την τελευταία μου επίσκεψη στην Αθήνα. Θυμάμαι επίσης να πετώ την ολοκαίνουργιά μου Gibson Hummingbird στην πισίνα και να το μετανιώνω στη στιγμή! Δεν είδα πολλά από την πόλη, αλλά αυτή τη φορά θα επανορθώσω.

Liam Gallagher - Λίαμ Γκάλαχερ
© Warner Music Greece from ISAAC

Δώστε μας τη συνταγή για το τέλειο πάρτι!
Αλκοόλ, καλή παρέα και καλή μουσική – όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Είστε η επιτομή του στιλ. Πώς ορίζετε την άνεση και το στιλ;
Αν σου έλεγα, θα έπρεπε να σε σκοτώσω μετά.

Τον Σεπτέμβριο σβήνετε 50 κεράκια. Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που σας έμαθε η ζωή, εντός ή εκτός μουσικής, και γιατί είναι σημαντικό;
Να μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο σοβαρά και να έχεις πίστη σε αυτόν.

Πώς αισθανθήκατε όταν ακούσατε κάποιο από τα τραγούδια σας στο ραδιόφωνο; Μπορείτε να θυμηθείτε μια τέτοια στιγμή;
Ναι, θυμάμαι να ακούω το «Supersonic» στο ραδιόφωνο για πρώτη φορά και να νιώθω σχεδόν σαν Θεός.

Liam Gallagher - Better Days (Official Video)

Τι είναι αυτό που σας δίνει ελπίδα για το μέλλον; Περιμένετε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες;
Σκέφτομαι πολύ θετικά και πραγματικά πιστεύω πως όλα περνούν, οπότε αν έχεις μια κακή μέρα, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κρατήσει για πολύ.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα θέλατε να σας θυμούνται όταν δεν θα κατοικείτε πλέον εδώ;
Θα ήθελα να με θυμούνται για τον τρόπο που τραγουδούσα και για το ότι έμεινα πιστός στις αξίες μου. Σίγουρα πάντως όχι επειδή ανακατεύτηκα με τη showbiz.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ