Μουσικη

Ένας Κήπος για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Αυτό το καλοκαίρι δεν έχεις δικαιολογία να μην περάσεις ένα βράδυ στον κήπο του Μεγάρου. Συναυλίες, προβολές, θέατρο σκιών, ακόμα και χωρίς εισιτήριο.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 831
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κήπος
Εκδήλωση στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών © Παππάς

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής: αναμεταδόσεις μεγάλων ορχηστρών, η Γιορτή της Μουσικής, αλλά και οι Μ. Μητσιάς, Δ. Δημοσθένους, Μ. Σάττι, Μ. Κιτσικόπουλος

Με ένα κοκτέιλ στο χέρι και καλή παρέα, τα βράδια του καλοκαιριού κυλούν υπέροχα και στην πόλη. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι καθισμένος στο γρασίδι σε έναν από τους ομορφότερους κήπους του κέντρου κι απολαμβάνεις κλασικές και αγαπημένες μελωδίες, θρυλικά φιλμ και τις ασπρόμαυρες φιγούρες που «χρωμάτισαν» τα παιδικά μας χρόνια. Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής έχει ραντεβού για όλους

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής
Στιγμιότυπο από εκδήλωση στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής © Χάρης Ακριβιάδης

Γιατί πώς αλλιώς θα ταξιδέψεις (εντελώς δωρεάν) στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους για να απολαύσεις διάσημες ορχήστρες και μουσικούς; Συναντήσεις κορυφής επί της οθόνης, από τη West-Eastern Divan Orchestra με τον Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, τη βιολονίστα Άννε-Ζοφί Μούτερ και τον τσελίστα Γιο-Γιο Μα (στις 9/6) στην Εβδομάδα Μότσαρτ του Σάλτσμπουργκ με τη Φιλαρμονική της Βιέννης και τη μεσόφωνο Τσετσίλια Μπάρτολι (23/6) αλλά και στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης όπου ο σερ Σάιμον Ρατλ διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου (30/6) και ο Άντρις Νέλσονς τη Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ με τον πιανίστα Γέφιμ Μπρόνφμαν (7/7) μας επιφυλάσσουν οι μαγνητοσκοπημένες συναυλίες της UNITEL, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου. 

Δωρεάν και τα live για τη Γιορτή της Μουσικής (21/6) όπου δίνουν το «παρών» η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζοντας την Πρώτη Συμφωνία του Μπετόβεν υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικό Κάτια Μολφέση και, επίσης, το Σύνολο κρουστών Τύπανα και οι νέοι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στις Ανοιχτές Πλατφόρμες, τις ακροάσεις του Μεγάρου, η Χριστίνα Ψύχα με το συγκρότημά της και ο Γιάννης Λουκάτος με τους Hot Club de Grèce

Σου αρέσει η ιδέα για θερινό σινεμά στον κήπο; Ο γνωστός πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος επενδύει μουσικά με πρωτότυπες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς το θρυλικό «Νοσφεράτου» του Μούρναου, εκατό χρόνια αφότου η σπουδαία εξπρεσιονιστική ταινία συνάντησε για πρώτη φορά το κοινό (17/6). 

Την τιμητική του έχει φυσικά και το ελληνικό τραγούδι με σημαντικούς και αγαπημένους ερμηνευτές στη σκηνή. Ο Μανώλης Μητσιάς (14/6) θα μοιραστεί μεγάλες επιτυχίες του (σε μουσική των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Λοΐζου, Κηλαηδόνη, Μικρούτσικου κ.ά.), ο Δώρος Δημοσθένους (28/6) έρχεται με διάθεση ερωτική και η Μαρίνα Σάττι (1/7) με αγαπημένες στιγμές από το δισκογραφικό της ντεμπούτο και νέα κομμάτια. 

Αν, πάλι, ψάχνεις ωραίες ιδέες για οικογενειακές εξόδους, από τον κήπο του Μεγάρου δεν θα λείψει ούτε ο Καραγκιόζης. Για τέσσερα βράδια συναντά τον «Μεγαλέξανδρο και τον δράκο» μέσα από τις παραστάσεις του Θιάσου του Ηλία Καρελλά (4, 5/7 και 11, 12/7).

Χορηγός των Εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου: MOTOR OIL. 


INFO:
Το Μέγαρο στον Κήπο
, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333, www.megaron.gr. Αναμεταδόσεις Μεγάλων Ορχηστρών & Γιορτή της Μουσικής, είσοδος ελεύθερη. Παραστάσεις Καραγκιόζη €10.
Συναυλίες €15.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ