Μουσικη

Eurovision 2022 - Κύπρος: Αυτό είναι το τραγούδι της Ανδρομάχης

Ακούστε το «Ela»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2022: Η Ανδρομάχη θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι Ela
Eurovision 2022: Η Ανδρομάχη θα εκπροσωπήσει την Κύπρο © ΡΙΚ

Eurovision 2022 - Κύπρος: Η Ανδρομάχη θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού στην Ιταλία με το τραγούδι ELA.

Η Eurovision 2022 πλησιάζει και η Κύπρος ανακοίνωσε σήμερα (9/3) το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον μουσικό διαγωνισμό. Η τραγουδίστρια Ανδρομάχη θα ερμηνεύσει το κομμάτι «Ela», όπως γνωστοποίησε το ΡΙΚ. 

Το κομμάτι έχει τόσο ελληνικό, όσο και αγγλικό στίχο. Η Ανδρομάχη εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records και το Ela, που θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Eurovision, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών κι αποτελείται από τους Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

 

 

Eurovision 2022: Το τραγούδι «Ela» και η Ανδρομάχη θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο

Το τραγούδι που θα  εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision ανακοίνωσε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. 

Andromachi - Ela - Cyprus - Official Music Video - Eurovision 2022

Η Ανδρομάχη μίλησε για τη συμμετοχή της στην Eurovision 2022 και δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της. «Είναι μία μοναδική εμπειρία, άρα πρέπει να τη χαρώ. Η πρώτη επαφή με το ότι θα πάω μάλλον στην Eurovision 2022 έγινε με ένα μήνυμα. Η μάνατζερ μου με ρωτούσε αν ξέρω καλά αγγλικά. Δεν είχα καταλάβει τι συμβαίνει». 

ilovestyle.com - Η Ανδρομάχη μιλάει πρώτη φορά για τη συμμετοχή της στην Eurovision

Eurovision 2022: Ποια είναι η Ανδρομάχη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό

Το πλήρες όνομά της είναι Ανδρομάχη Δημητροπούλου. Γεννήθηκε το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας και είναι 27 ετών. Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Κατάγεται από τα Λεχαινά της Ηλείας. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά σε μαγαζιά στα Λεχαινά, στην Αμαλιάδα και στο Γκάζι.

Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο The Voice Of Greece 2 που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Μπήκε στην ομάδα του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento και προχώρησε στο show.

 

 

 

 

 

 

Ανδρομάχη - Βάσανό Μου - Official Music Video

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ