Μουσικη

Eurovision 2022: Τι θα κάνουν Ουκρανία και Ρωσία - Η απόφαση EBU

Το Κίεβο ζήτησε τον αποκλεισμό της ρωσικής συμμετοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Τορίνο η Eurovision 2022
Στο Τορίνο η Eurovision 2022 @Eurovision/Twitter

Η Eurovision 2022 θα γίνει με Ρωσία και Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η EBU, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος μετά τη ρωσική εισβολή.

Για τη Eurovision 2022 ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού διεξάγεται στο Τορίνο, μετά τον περυσινό θρίαμβο των Maneskin. Η Eurovision 2022 θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Η διοργανώτρια EBU έχει δεχτεί αίτημα από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας να αποκλείσει τη Ρωσία από τον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που ξεκίνησε μετά τη ρωσική εισβολή, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Πούτιν σε διαπραγμάτευση.

Eurovision 2022: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απάντηση της EBU για τη Ρωσία

Όπως έγινε γνωστό, η EBU απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τη Ρωσία από τη Eurovision 2022, καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνισμός τραγουδιού είναι ένα «μη πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός που ενώνει έθνη και γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής».

«Τα μέλη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης, τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στη φετινή εκδήλωση στο Τορίνο και επί του παρόντος σχεδιάζουμε να καλωσορίσουμε καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες για να εμφανιστούν τον Μάιο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» αναφέρει επίσης.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στη φετινή Eurovision

Στη Eurovision 2022 η Ουκρανία εκπροσωπείται από το συγκρότημα Kalush Orchestra. Μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Δυσαρέσκεια στη Σουηδική τηλεόραση μετά την ανακοίνωση της EBU για Ρωσία Ουκρανία

Σημειώνεται ότι η CEO της Σουηδικής Τηλεόρασης, Hanna Stjärne, εξέφρασε τη διαφωνία της με την ανακοίνωση της EBU για Ρωσία Ουκρανία:

«Δηλώνω τη συμπάθειά μου προς την βασική ιδέα ότι η Eurovision είναι ένα μη πολιτικό γεγονός, αλλά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή μετά την εισβολή της Ρωσίας και ξεπερνά σύνορα. Επικοινωνήσαμε με την EBU και ζητήσαμε την αλλαγή της πορείας πλεύσης της και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Η Σουηδική Τηλεόραση είναι η παραγωγός εταιρεία του διαγωνισμού της Eurovision.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ