Μουσικη

Liam Gallagher και Dave Grohl μας λένε «Everything's Electric»

Ακούστε το νέο τραγούδι από το άλμπουμ «C’mon You Know» του bigmouth της britpop

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Liam Gallagher

O Liam Gallagher κυκλοφόρησε το νέο single του «Everything's Electric», μια σύνθεση δική του και του Dave Grohl των Foo Fighters.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια, όταν οι Foo Fighters συναντήθηκαν σε περιοδεία με τους Oasis. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές rock «σχολές». Από τη μία ο μεγαλόστομος σταρ της britpop Liam Gallagher από το Μάντσεστερ κι από την άλλη ο Dave Grohl, o ντράμερ των Nirvana από το Σιάτλ που μετά την αυτοκτονία του Kurt Cobain και την έκρηξη του grunge άφησε τις μπαγκέτες κι έπιασε την ηλεκτρική κιθάρα τραγουδώντας στους Foo Fighters.

Liam Gallagher

Με το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του «C'mon You Know» να αναμένεται στις 27 Μαΐου, ο Liam Gallagher κυκλοφόρησε το πρώτο single του δίσκου, «Everything's Electric​», μία σύνθεση δική του και του Dave Grohl. Την αρχή έκανε ένα teaser video που κοινοποιήθηκε στις σελίδες του στα social media, στο οποίο καβαλάει το πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, χοροπηδώντας υπό τον ήχο του κομματιού - στο οποίο εμφανίζεται επίσης ο Dave Grohl, ο οποίος έγραψε μαζί του το τραγούδι, κι έπαιξε ντραμς. Και πριν λίγες ώρες ακολούθησε το επίσημο lyric video. Κι από τις πρώτες νότες του όλα ακούγονται ηλεκτρισμένα σε αυτό το τραγούδι το οποίο, όπως δήλωσε ο Liam Gallagher, δανείζεται στοιχεία από το «Sabotage» των Beastie Boys και το «Gimme Shelter» των Rolling Stones. Βροντερές δυναμικές, σπειροειδείς εντάσεις και ερωτήματα για το τι αγαπάμε, τι θα αφήναμε να μας σκοτώσει και ποιες θλίψεις γράφουν τις ιστορίες της ζωής μας.

Με τον Greg Kurstin να επιμελείται την παραγωγή του τραγουδιού, διάσημο συνεργάτη των Adele, Paul McCartney, Foo Fighters, όπως έκανε και στα δύο προηγούμενα άλμπουμ του Liam Gallagher, «As You Were» και «Why Me? Why Not.», το τραγούδι «Everything's Electric» θα παρουσιαστεί ζωντανά για πρώτη φορά στις 8 Φεβρουαρίου στα BRIT Awards.

Liam Gallagher - Everything's Electric (Lyric Video)

Θα έχουμε την ευκαιρία να το τραγουδήσουμε και να βραχνιάσουμε μαζί του το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα. O Liam Gallagher θα εμφανιστεί στο Release Athens 2022, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία Νερού μαζί με τον θρυλικό Iggy Pop και τους Sleaford Mods, The K's, σε μια βραδιά που έχει όλα τα φόντα να περάσει στη συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ