Μουσικη

Αντέλ και Εντ Σίραν τις πιο πολλές υποψηφιότητες στα BRIT Awards

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 8 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Brit Awards 2013-Adele © Samir Hussein/Redferns via Getty Images
Brit Awards 2013-Adele © Samir Hussein/Redferns via Getty Images/Ideal Image

Η Αντέλ και ο Εντ Σίραν, με τέσσερις υποψηφιότητες διεκδικούν ταβραβεία BRIT Awards για το 2022, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η Αντέλ και ο Εντ Σίραν, με τέσσερις υποψηφιότητες ο καθένας, διεκδικούν τα περίβλεπτα βραβεία BRIT Awards για το 2022, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ράπερ Ντέιβ και Λιτλ Σιμζ έχουν επίσης τέσσερις υποψηφιότητες σε αυτή τη λίστα των κορυφαίων καλλιτεχνών της χρονιάς που πέρασε όπου, για πρώτη φορά, καταργήθηκαν οι κατηγορίες για τον καλύτερο «άνδρα» ή «γυναίκα» μουσικό.

Τον περασμένο μήνα οι διοργανωτές έκαναν γνωστό ότι θα απονέμουν «φυλετικά ουδέτερα» βραβεία σε Βρετανούς και διεθνείς καλλιτέχνες οι οποίοι πλέον διεκδικούν τα βραβεία του «καλλιτέχνη της χρονιάς» ή του «διεθνούς καλλιτέχνη της χρονιάς», ανεξαρτήτως φύλου. 

Τα Brit Awards ακολουθούν τα βήματα άλλων σόου απονομής βραβείων ή εκδηλώσεων που κατήργησαν τις κατηγοριοποιήσεις κατά φύλο. Τον Σεπτέμβριο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν απένειμε το πρώτο ουδέτερου φύλου βραβείο υποκριτικής, για την καλύτερη πρωταγωνιστική ερμηνεία, στους Τζέσικα Τσαστέιν και Φλόρα Οφέλια Χόφμαν Λίνταλ.

Η Αντέλ, που βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ με το νέο άλμπουμ «30», διεκδικεί τα βραβεία του καλύτερου άλμπουμ, καλύτερου καλλιτέχνη και καλύτερου τραγουδιού για το Easy On Me. Στην κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ και του καλλιτέχνη της χρονιάς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον συνθέτη-τραγουδιστή Σαμ Φέντερ.

Στην κατηγορία του διεθνούς καλλιτέχνη, οι Doja Cat, Ολίβια Ροντρίγκο, Μπίλι Άιλις και Λιλ Νας Χ διεκδικούν από δύο βραβεία έκαστος αλλά θα πρέπει να ανταγωνιστούν την Τέιλορ Σουίφτ.

Τα βραβεία Brit Awards θα απονεμηθούν στις 8 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Τη 42η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων BRIT θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Μο Γκίλιγκαν. «Τα Brit Awards δεν είναι απλά μια γιορτή της βρετανικής μουσικής, αποτελούν μια αντανάκλαση της βρετανικής κουλτούρας», είπε ο Γκέοφ Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος των BRIT Awards.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ