Visual Browsing
Κάνε τις στάχτες σου βινύλιο και συνέχισε να ακούγεσαι μετά θάνατον

Κάνε τις στάχτες σου βινύλιο και συνέχισε να ακούγεσαι μετά θάνατον

Αναπαύσου Εν Βινύλιο
© Priscilla Du Preez

Αν εκτός από τις μέρες σου στον κόσμο των ζωντανών, σε απασχολεί και το τι θα κάνεις μετά θάνατον, τότε είναι πιθανό ότι έχεις σκεφτεί όλες τις εναλλακτικές για το πού μπορεί να καταλήξεις και για το ποιο μπορεί να είναι το τελευταίο αποτύπωμα που θα αφήσεις σε αυτόν τον κόσμο και στους κοντινούς σου ανθρώπους. Εγώ, λοιπόν, θα σου προτείνω τον καλύτερο τρόπο να μας αποχαιρετήσεις, ώστε να μείνεις αξέχαστος σε όλους ακόμη και για κάτι που έκανες μετά τον θάνατό σου.

Η πρόταση μάς έρχεται από την Αγγλία και ακούει στο όνομα «And Vinyly». Πρόκειται για μία εταιρία, η οποία αναλαμβάνει την αποτέφρωση του σώματος σου και μετέπειτα την μετατροπή των σταχτών σε δίσκο βινυλίου.

Η ιδέα αποτελεί γέννημα του μουσικού παραγωγού Jason Leach, ο οποίος το 2010 την θεώρησε έναν καλό τρόπο να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται έχοντας απέναντι σου το σοκ και την αναστάτωση, που προκαλεί το αναπόφευκτο του θανάτου. Όπως, μάλιστα, είχε σχολιάσει και στο BBC, το όλο εγχείρημα προέκυψε ως αποτέλεσμα μίας σειράς οικογενειακών ατυχημάτων σχετικών με αποτεφρώσεις, του γεγονότος ότι η μητέρα του εργαζόταν σε γραφείο τελετών και της κρίσης μέσης ηλικίας, που ο ίδιος τότε πέρναγε.

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του «And Vinyly», βλέπουμε το εξής μήνυμα: «Όταν το άλμπουμ της ζωής φτάσει τελικά στο τέλος του, δεν θα ήταν ωραίο να αφήσουμε τον δίσκο του να παίζει στην αιωνιότητα;». Αυτός ήταν και στην ουσία ο στόχος του Leach, να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται το θάνατο, αφήνοντας στη ζωή όχι μόνο κάτι μέσα από το οποίο θα συνεχίσουν να μας βλέπουν και να μας θυμούνται, αλλά και θα μας ακούνε. Με άλλα λόγια, προσπαθεί να κρατήσει κυριολεκτικά την φωνή μας ζωντανή.

Σχετικα
ΕΟΔΥ: Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα
ΕΟΔΥ: Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα

Η διαδικασία είναι η εξής, οι στάχτες απλώνονται πάνω στην πλάκα βινυλίου και ενσωματώνονται σε αυτήν, κατά την δημιουργία των ραβδώσεων του δίσκου. Οι ήχοι, που ο δίσκος θα παίζει, μπορούν να είναι από μία σειρά από μεγάλα χιτ ή ηχογραφήσεις που έγιναν αποκλειστικά για εμάς, έως και εμείς οι ίδιοι να μιλάμε/τραγουδάμε ή και ήχοι μη συγκεκριμένοι, που παραπέμπουν σε τριξίματα. Φυσικά, λόγω της στάχτης, ο ήχος δεν θα είναι απόλυτα καθαρός και μπορεί να έχει παρεμβολές, αλλά σύμφωνα με τον Leach αυτό είναι ένα ακόμα συν, αφού είναι κυριολεκτικά η δική μας παρέμβαση εντός του δίσκου.

Με σύνθημα το RIV (Αναπαύσου Εν Βινύλιο) – παράφραση του RIP -, η εταιρία ξεκινά τις τιμές για την μετά θάνατον μετατροπή μας σε βινύλιο από 3.000£, προσφέροντας μάς το βασικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει 12 λεπτά ηχητικού υλικού, που εμείς της έχουμε παράσχει, σε κάθε πλευρά, αλλά και κάποια από τα βασικά σχέδια της εταιρίας για εξώφυλλα. Από εκεί και πέρα, επιπρόσθετα σε αυτή την τιμή μπορούν να δοθούν παροχές, όπως δικό σου πορτρέτο στο εξώφυλλο, ενδιάμεση μουσική σε αυτά που έχεις ηχογραφήσει, μουσική ηχογραφημένη αποκλειστικά για εσένα και διανομή του δίσκου σου σε δισκοπωλεία σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, με τις ίδιες τιμές μπορείς να δημιουργήσεις έναν δίσκο από τις στάχτες του κατοικίδιου σου, ενώ με 10.000£ η εταιρία διοργανώνει μία κηδεία-πάρτι, όπου θα ακούγεται ο δίσκος σου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της Andrea Lewis για την «And Vinyly»:

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5