Κινηματογραφος

«CODA»: μια ασυνήθιστη ιστορία ενηλικίωσης

Είναι αδύνατο να μην αγαπήσεις αυτή την ταινία και τους πρωταγωνιστές της

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
CODA

Τι Να Δω Σήμερα: «CODA» της Σίαν Χέντερ.- Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Απονεμήθηκαν τα φετινά 28α Βραβεία της Ένωση Ηθοποιών του Χόλιγουντ (SAG Awards), τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής προς Δευτέρα, με αρκετές εκπλήξεις οι οποίες ανακατεύουν ξανά την τράπουλα των προγνωστικών για τα Όσκαρ, καθώς έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο των βραβείων. Αυτό που κάνει ίσως λίγο πιο συναισθηματικά για τους ηθοποιούς αυτά εδώ τα βραβεία, είναι ότι προέρχονται από τους συναδέλφους τους και έτσι ίσως καλύπτουν μια εσωτερική ανάγκη αναγνώριση από τους ομοίους τους. Η σημερινή μας επιλογή έφυγε με το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, αυτό της Ομαδικής Ερμηνείας σε Ταινία, αλλά και το Β’ Ανδρικού ρόλου, το οποίο κέρδισε ο Τρόι Κότσουρ. Σήμερα βλέπουμε το «CODA», της Σίαν Χέντερ.

CODA — Official Trailer | Apple TV+

Η Ρούμπι (Εμίλια Τζόουνς) δουλεύει μαζί με τον ψαρά πατέρα και τον αδερφό της στην οικογενειακή επιχείρησή προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειάς της, τα μέλη της οποίας είναι όλα κωφά εκτός από την ίδια. Ο έρωτας και τα σχέδια για ένα μέλλον στο τραγούδι, χτυπούν την πόρτα της νεαρής, η οποία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να ακολουθήσει τα όνειρά της ή να μείνει και να υποστηρίξει την οικογένειά της.

Ζεστό, συγκινητικό και απροσποίητο, είναι πραγματικά αδύνατο να μην αγαπήσεις το ίδιο αλλά και τους πρωταγωνιστές του, αυτό το φιλμ μιας ασυνήθιστης ιστορίας ενηλικίωσης, ωστόσο με βασικό υλικό ένα όχι και τόσο ασυνήθιστο σταυροδρόμι στη ζωή των νέων ανθρώπων. Τα καθημερινά προβλήματα και οι αποκαρδιώσεις μιας μαχητικής οικογένειας της εργατικής τάξης είναι τόσο αληθινά, όσο και οι προσδοκίες και οι επιδιώξεις της νεαρής Ρούμπι, η οποία υποστηρίζεται απολύτως από την Εμίλια Τζόουνς. CODA σημαίνει παιδί κωφών ενηλίκων (Child of Deaf Adults). Μεγάλο βραβείο κριτικής επιτροπής και βραβείο κοινού στο Sundance Festival.

CODA

Η ταινία «CODA» είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

CODA: Στον Ρυθμό της Καρδιάς (CODA)

  • Η.Π.Α., Γαλλία, Καναδάς, 2021, Έγχρωμη
  • Δράμα / Κωμωδία / Μουσική, 111’
  • Σκηνοθεσία: Σίαν Χέντερ
  • Σενάριο: Σίαν Χέντερ, (βασισμένο στην ταινία «Η Οικογένεια Μπελιέ» - Τομά Μπιντεγκέν, Στανισλάς Καρέ ντε Μαλμπέργκ, Ερίκ Λαρτιγκό, Βικτόρια Ντεμπός)
  • Πρωταγωνιστούν: Εμίλια Τζόουνς, Τρόι Κότσουρ, Μάρλι Μάτλιν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ