Κινηματογραφος

Όσκαρ 2022: Τα οκτώ βραβεία που δεν θα μεταδοθούν ζωντανά

Αλλάζει ο τρόπος παρουσίασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραβεία Όσκαρ
Βραβεία Όσκαρ © EPA/JUSTIN LANE

Όσκαρ 2022: Η Ακαδημία «κόβει» οκτώ βραβεία από την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση - Η απόφαση.

Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ θα είναι σίγουρα διαφορετική, καθώς οκτώ από τα 23 βραβεία δεν θα παρουσιαστούν στην απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα μαγνητοσκοπηθούν μια ώρα πριν από την τηλεοπτική μετάδοση και τα μαγνητοσκοπημένα μέρη θα ενταχθούν στη ροή της τελετής αργότερα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety οι οκτώ κατηγορίες που θα παρουσιαστούν πριν την τελετή είναι οι: Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, Μοντάζ, Μακιγιάζ και Κομμώσεις, Μουσική, Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Κινούμενα Σχέδια Μικρού Μήκους και Ήχος. Πηγές από την Ακαδημία αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική πρόταση τόσο του δικτύου ABC που έχει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης, όσο και από την ίδια τη «βιομηχανία».

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Ακαδημία είχε προτείνει ακριβώς το ίδιο, με τη διαφορά ότι τότε απέσυρε την πρόταση λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Όσκαρ 2022: Γυναικεία υπόθεση η παρουσίαση της τελετής απονομής

Την παρουσίαση της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ θα αναλάβουν οι ηθοποιοί Έιμι Σούμερ, Ρετζίνα Χολ και Γουάντα Σάικς.

Η λαμπερή βραδιά του Χόλιγουντ, στις 27 Μαρτίου, επιστρέφει στο επί σειρά ετών «σπίτι» της, το περίφημο Dolby Theatre, όπως έχει ανακοινώσει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Πέρυσι η τελετή απονομής των Όσκαρ πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Union Station του Λος Άντζελες, με μικρό αριθμό προσκεκλημένων λόγω κορωνοϊού.

Η Ρετζίνα Χολ
Η Ρετζίνα Χολ © IMDB

Η ταινία «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, είναι επικεφαλής των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ με 12 συνολικά.

Η Έιμι Σούμερ
Η Έιμι Σούμερ © IMDB

Η Γουάντα Σάικς
Η Γουάντα Σάικς © IMDB

Η ταινία είναι υποψήφια για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου και Β΄ Ανδρικού Ρόλου. Ακολουθούν το «Dune» με 10 υποψηφιότητες, το «Belfast» και το «West Side Story» με επτά υποψηφιότητες το καθένα.

Με πληροφορίες από Variety, Deadline

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ