Κινηματογραφος

Σε αυτό το κανάλι θα δείτε τις ταινίες που σάρωσαν στα Όσκαρ

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν. Ποια είναι τα προγνωστικά και που θα παρακολουθήσουμε τις καλύτερες πρεμιέρες;

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nova: Εδώ θα παρακολουθήσεις τις καλύτερες ταινίες που σάρωσαν τις υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ
Tαινίες που σάρωσαν στα Όσκαρ.

Nova: Εδώ θα παρακολουθήσεις τις καλύτερες ταινίες που σάρωσαν τις υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ

Καθώς οι μέρες περνούν, οι συζητήσεις για τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας παίρνουν φωτιά στις σινεφίλ και όχι μόνο παρέες και όλοι οι λάτρεις των σπουδαίων κινηματογραφικών παραγωγών ετοιμάζονται για τα προγνωστικά τους. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε και όλα σιγά-σιγά έχουν πάρει το δρόμο τους. Το ερώτημα που απομένει πια είναι ένα: Υπάρχει τηλεοπτική στέγη για τις ταινίες που έκαναν τη διαφορά; Και η απάντηση είναι επίσης μια. Η Nova μας καλεί να επιλέξουμε, μέσω της ΕΟΝ εφαρμογής live ή on demand ανάμεσα στις καλύτερες πρεμιέρες και να πάρουμε θέση λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά.

Belfast: Ίσως η ταινία της χρονιάς, δια χειρός Κένεθ Μπράνα
Ο 61χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης έγραψε και σκηνοθέτησε την ιστορία της ζωής του και με ασπρόμαυρο φόντο μάγεψε κοινό και ειδικούς. Μεγαλωμένος στο Μπέλφαστ ο Μπρανά ήξερε από πρώτο χέρι το πώς είναι να ζεις ανάμεσα στη σκληρή διαμάχη Καθολικών και Προτεστάντων και έφτιαξε ένα φιλμ με ένα ακραιφνώς ιρλανδικό κάστ και μουσική. Είδε την ταινία του να βρίσκεται υποψήφια σε 7 κατηγορίες, με εκείνες της σκηνοθεσίας και της καλύτερης ταινίας να είναι ανάμεσά τους. Το πρωτότυπο σενάριο του Μπρανά συγκλόνισε το κοινό, με τον ίδιο πλέον να έχει υποψηφιότητες με όλες του τις καλλιτεχνικές ιστορίες και να γράφει ιστορία. Στο ανανεωμένο πρόγραμμα της ΕΟΝ, αποτελεί την πιο must επιλογή!

The Lost Daughter: Μια νουβέλα στα Όσκαρ
Η Ολίβια Κόλμαν δεν έλειψε για αρκετό καιρό από τα βραβεία τα Ακαδημίας, αφού μετά την βράβευσή της για την Ευνοούμενη του Λάνθιμου είναι ξανά υποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «The Lost Daughter». Η κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας της Elena Ferrante από τη σκηνοθέτιδα Μάγκι Τζίλενχαλ, «The Lost Daughter», είναι υποψήφια για 3 βραβεία: Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, για την Ολίβια Κόλμαν, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Τζέσι Μπάκλεϊ και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

No Time to Die: Το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Κρεγκ
Η πρεμιέρα της τελευταίας εμφάνισης του Ντάνιελ Κρεγκ έπαιρνε συνεχώς αναβολή λόγω της πανδημίας, όμως η χρονιά που πέρασε άνηκε κινηματογραφικά και στον Τζέιμς Μποντ. Η ταινία του αγαπημένου πράκτορα απέσπασε 3 υποψηφιότητες στις τεχνικές κατηγορίες Ήχου και Οπτικών Εφέ, καθώς επίσης και στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού και βρίσκεται και αυτή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Nova.

Δεν χάνονται επίσης…
Το «Four Last Days» έλαβε 1 υποψηφιότητα στην κατηγορία Πρωτότυπου Τραγουδιού και το «Spider-Man: No Way Home» που συγκίνησε τους λάτρεις του ήρωα της Marvel (δεν σας λέμε παραπάνω για να σας γλιτώσουμε τα spoilers) έλαβε 1 υποψηφιότητα για τα Οπτικά Εφέ.

Όλες οι παραπάνω ταινίες αποτελούν μέρος του προγράμματος καναλιών Novacinema για το 2022 και το 2023 και η Nova μας προκαλεί να τα θαυμάσουμε λίγο πριν στρωθεί το κόκκινο χαλί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ