1821 Digital Gallery
ADVERTORIAL

«Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» με τον Ιωσήφ Σηφάκη

Ιωσήφ Σηφάκης: Νέο βιβλίο από τον διεθνούς φήμης επιστήμονα. Το «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Αρμός
«ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΣΗΦΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ
Το βιβλίο του παγκοσμίως καταξιωμένου Έλληνα έρχεται στις εκδόσεις Αρμός
  • A-
  • A+
0
Ιωσήφ Σηφάκης:«Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο». Το νέο βιβλίο από τον διεθνούς φήμης επιστήμονα κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Αρμός

Στις αρχές Δεκεμβρίου, έρχεται το πιο επαναστατικό βιβλίο της χρονιάς. Μια κατάθεση ψυχής, ένα απόσταγμα εμπειριών και γνώσης, από τον διεθνούς φήμης, μοναδικό Έλληνα βραβευμένο με βραβείο Turing, Ιωσήφ Σηφάκη.

Γκουρού της πληροφορικής με ερευνητικό έργο και πρωτοποριακές εργασίες που αξιοποιούνται από τεχνολογικού κολοσσούς του μεγέθους των Intel, Microsoft, Google, ο Ιωσήφ Σηφάκης καταθέτει νέα κεφάλαια στην πολυετή μελέτη του για τη γνώση ως οντότητα, τις διαδικασίες ανάπτυξης και διαχείρισής της από υπολογιστές και ανθρώπους, ενώ παράλληλα απαντά σε βασικά ερωτήματα γύρω από το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Αρμός.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας, Ιωσήφ Σηφάκης, «Ήταν επιθυμία και ευθύνη μου να γράψω για τη σπουδαιότητα της γνώσης ως άυλης οντότητας, ξεχωριστής από τις φυσικές οντότητες, και την ανάγκη κατανόησης των διαδικασιών ανάπτυξης και εφαρμογής της.
Να δείξω πώς νέες έννοιες και μοντέλα από την Πληροφορική μάς βοηθούν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία της ατομικής και της συλλογικής συνειδητότητας.
Πώς οι κάθε είδους δομές που συνθέτουν τις κοινωνίες μας ορίζουν πάνω απ’ όλα πληροφορικά συστήματα, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία εξαρτάται από την απρόσκοπτη και έγκαιρη ανταλλαγή αξιόπιστων γνώσεων.
Ελπίζω το παρόν πόνημα να είναι η απαρχή της μύησης του αναγνώστη στην έννοια της γνώσης, στις πολλαπλές μορφές και χρήσεις της.
Να του δώσει τα εφόδια για να δει τον κόσμο μέσα από το γνωσιολογικό πρίσμα, τον γνώμονα για να πράξει σωστά ως άτομο και ως πολίτης»
.

Σχετικα
Έρχεται sequel της ταινίας Heat που έπαιξαν Ντε Νίρο και Πατσίνο
Έρχεται sequel της ταινίας Heat που έπαιξαν Ντε Νίρο και Πατσίνο

Ποιος είναι ο Ιωσήφ Σηφάκης, συγγραφέας του «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο»

Ο Ιωσήφ Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1946 και ζει στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας από το 1970. Είναι πληροφορικός διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων. Το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο Turing, το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική.

Είναι μέλος 6 ακαδημιών. Το γαλλικό κράτος του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Αξίας (Grand Officier de l’Ordre du Mérite) και το 2011 τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Légion d’Honneur). To 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, και το 2013 ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.

Τι θα διαβάσουμε στις σελίδες του «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο»

Σχετικα
2021: Ένας χρόνος αγάπης, προσφοράς και ομαδικότητας για το efood
2021: Ένας χρόνος αγάπης, προσφοράς και ομαδικότητας για το efood

Το βιβλίο του Ιωσήφ Σηφάκη απαρτίζεται από τρεις ενότητες. Η Α΄ ενότητα που έχει τρία κεφάλαια, παρουσιάζει τη γνώση ως οντότητα, καθώς και τις διαδικασίες ανάπτυξης και διαχείρισής της από υπολογιστές και ανθρώπους.

Η Β΄ ενότητα, που απαρτίζεται από δύο κεφάλαια, αναλύει αφενός τις σχέσεις μεταξύ υπολογιστικών διαδικασιών και φυσικών φαινομένων, αφετέρου τις διαδικασίες παραγωγής και εφαρμογής γνώσης μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης και Φυσικής Νοημοσύνης.

Η Γ΄ ενότητα που απαρτίζεται από δύο κεφάλαια. Παρουσιάζει σκέψεις για μια φιλοσοφία του ανθρώπου υπό το φως της προηγούμενης γνωσιολογικής θεώρησης. Το βιβλίο κλείνει με έναν επίλογο που συνοψίζει βασικά συμπεράσματα και ερωτήματα για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο», αλλά και για το έργο του Ιωσήφ Σηφάκη, στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Αρμός

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5