- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κολωνού.
Στους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών θα διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων, όλα τα έσοδα από το φετινό Φεστιβάλ Κολωνού, που ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου. «Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), που διοργανώνει το φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού και το οποίο, έως τις 28 Απριλίου που θα διαρκέσει, θα προσφέρει εξαιρετικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.
Στη σκηνή του θεάτρου Κολωνού θα ανέβουν κορυφαίοι Έλληνες ερμηνευτές, όπως οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Βιτάλη, Στάθης Δρογώσης, Στέλιος Ρόκκος, Μελίνα Ασλανίδου, Έλενα Παπαρίζου, Τάμτα, 'Αγγελος, Στέλιος & Διαμαντής Διονυσίου, Ηλίας Βρεττός, Μαριώ και Λάμπρος Καρελάς, Πετρολούκας Χαλκιάς, Δημήτρης Μπάσης, Έλενα Τσαγκρινού κά.
Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου με τον μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η Πόρνη από Πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Γιάννη Μπέζο στον ρόλο του Οθέλλου, μαζί με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Μυρτώ Αλικάκη στην ομώνυμη παράσταση. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Θεοφανία Παπαθωμά, πρωταγωνιστούν στη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο», ενώ ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον μεγάλο μας ποιητή Κωστή Παλαμά. Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που συμμετέχει για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος, καθώς και τις παραστάσεις «Η κυρά της Ρω» με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, «Μια χώρα δυο αιώνες» με τη Ράνια Σχίζα, «Βάκχες» με τους 'Ακη Σακελλαρίου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Ιωάννα Παππά και «Ο Πατέρας μου η Αθήνα» της Μάνιας Παπαδημητρίου.
Info
- Ώρα έναρξης: 21:00
- Εισιτήρια: 5€ και 10€
- Μειωμένο: 3€ και 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)
- Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr
- Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο Κολωνού.
Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
Κατά την άφιξή των θεατών στο θέατρο:
-
Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται στους θεατές να προσέρχονται στο θέατρο τουλάχιστον μία (60') ώρα πριν την έναρξη της παράστασης
-
Κατά την είσοδο τους στο θέατρο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις
- Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές κάθονται μόνο στις θέσεις που υπάρχει σήμανση και δεν αλλάζουν θέση
- Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους
- Μετά το πέρας της παράστασης θα γίνεται σταδιακή αποχώρηση από το θέατρο ακολουθώντας τις οδηγίες της ταξιθεσίας
- Δεν θα υπάρχει διάλειμμα
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κορυφαία μουσικά trend της χρονιάς, όπως αναδείχθηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας
Ποια είναι τα τρία νέα στοιχεία που εντάσσονται σε αυτό
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30
Ιστορική υποψηφιότητα για τον ηθοποιό με το «The Secret Agent»
Η Λένα Μποζάκη, η Μαγδαληνή Σπίνου και η Νίκη Σερέτη πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση με έντονη σωματικότητα στο Bios
Γυρίσματα στην Ελλάδα από τη Central Athens Film Productions
Το ΕΛΙΒΙΠ και η ΣΤΑ.ΣΥ γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με πρωταγωνιστή το βιβλίο - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ΑΙ
Δύο παραστάσεις μονόπρακτων έργων του και μια ημερίδα στο ΕΚΠΑ για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου
Η ελευθερία είναι ευάλωτη. Ζει μόνο εκεί όπου οι πολίτες μπορούν να αμφισβητούν, να κρίνουν, να διορθώνουν. Και πεθαίνει όταν κάποιος αποφασίζει ότι «ξέρει καλύτερα για όλους».
ἥβη. Ακμαία ηλικία, νεότητα, νεανική δύναμη, σφριγηλότητα, ακμή, νιάτα, ομορφιά, κάλλος
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Από τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα μέχρι απλούς κατοίκους, ένα βιβλίο-ταξίδι σε 201 ιστορίες. Ο Χρήστος Πιπίνης, «ψυχή» της ομάδας, μάς είπε περισσότερα
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Η αγαπημένη ηθοποιός σκηνοθετεί ένα ελληνικό μιούζικαλ και εξερευνά την πολυπλοκότητα του έρωτα.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.