Contributor Athens Voice

Ερνέστο Ζάγκλης - Δέσποινα Τζουλάκη

Ο Ερνέστο Ζάγκλης είναι Σύμβουλος στο τομέα της Ενέργειας στην εταιρία Grant Thornton, με εμπειρία στην υλοποίηση έργων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο σχετικά με τον ενεργειακό τομέα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα (ανάπτυξη στρατηγικών προμηθευτών ενέργειας, στρατηγικές για ελαχιστοποίηση εκπομπών άνθρακα, ανάλυση ρυθμιστικών πλαισίων και ενεργειακών μεταρρυθμίσεων, αναθεώρηση μεθοδολογιών τιμολογίων και εκπόνηση τεχνικών και οικονομικών μελετών και αναλύσεων). Ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων σε αγορές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, ρυθμιστικών πλαισίων και ενεργειακών πολιτικών, καθώς και με ζητήματα ενεργειακής μετάβασης (απανθρακοποίηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υδρογόνο, νέες τεχνολογίες, κ.λπ.) στην Ε.Ε.

Η Δέσποινα Τζουλάκη εργάζεται στον Ενεργειακό Τμήμα της Grant Thornton ως επιστήμονας και σύμβουλος ενέργειας. Ασχολείται με τις ενεργειακές πολιτικές της ΕΕ και με έργα που αφορούν εναλλακτικά και ανανεώσιμα καύσιμα. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στο φόρουμ εναλλακτικών και ανανεώσιμων καυσίμων μεταφορών, στο πεδίο της αγοράς και της πολιτικής σχετικά με τα βιοκαύσιμα, συμπεριλαμβανομένων των Ανανεώσιμων Καυσίμων Μη Βιολογικής Προέλευσης (RFNBO), όπως το υδρογόνο και τα καύσιμα ανακυκλωμένου άνθρακα (RCFs). Έχει επίσης εργαστεί στην εξερεύνηση βιώσιμων καλλιεργειών βιοκαυσίμων, καθώς και σε έργα στον ενεργειακό τομέα για την Αφρικανική Ένωση.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

υδρογόνο
Το «μομέντουμ» του υδρογόνου

Φαίνεται πως το υδρογόνο θα είναι μελλοντικά ένας βασικός φορέας ενέργειας, αν και για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί να εκπονηθεί ένα καλά μελετημένο σχέδιο τα χρόνια που θα ακολουθήσουν