prov2.jpg

Μάκης Προβατάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων. Σπούδασε Προϊατρική (Pre Med) στο Worcester St. College της Μασαχουσέτης και επέστρεψε για να αποφοιτήσει από την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1999 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει πάρει πάνω από εκατόν πενήντα συνεντεύξεις για το ΒΗΜΑ και το ΒΗΜagazino, μεταξύ των οποίων από τους Dario Fo, Patti Smith, Eric Burdon, Stephen Hawking, Noam Chomsky, John Malkovich, Mikhail Baryshnikov, Eduardo Galeano, John Cleese κ.ά. Επίσης συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ, όπου έχει δημοσιεύσει κείμενα και συνεντεύξεις.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Podcast Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά | Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη
Podcast Συναντήσεις με τον Μάκη Προβατά | Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη (Μέρος Δ)

Μια συζήτηση για τη ρωσική λογοτεχνία: Ο Βαρλαάμ Σαλάμοφ, η Άννα Αχμάτοβα, το «Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ» του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, οι μεταφράσεις στα ελληνικά κ.ά.

Ο Άκης Σακελλαρίου στην παράσταση «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών»
Άκης Σακελλαρίου: «Αν εκλεγώ, ίσως είναι και το τελευταίο πράγμα που θα κάνω πριν τελειώσω την καριέρα μου»

Μια συζήτηση με τον υποψήφιο σύμβουλο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υποψηφιότητά του στη Θεσσαλονίκη και τον στόχο να γίνει η Μακεδονία παγκόσμιο Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Podcast: Οι νικητές του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας - Μέρος Β'
Podcast: Οι νικητές του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας - Μέρος Β'

Μήπως εκεί που οι άλλοι βλέπουν το συνηθισμένο, εσύ βλέπεις μια ευκαιρία για καινοτομία; Έχει ήδη ξεκινήσει ο 14ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds, στον οποίο μπορείτε να πάρετε μέρος μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στις 15:00.