41550-195045.jpg

Γιώργος Κρασσακόπουλος

Βλέπει ταινίες (και) για επαγγελματικούς λόγους. Πιστεύει στις μακροχρόνιες σχέσεις: η δική του με το σινεμά παραμένει αμείωτα παθιασμένη πάνω από είκοσι χρόνια. Έχει γράψει (ή γράφει) σε περισσότερα έντυπα απ όσα μπορεί να θυμηθεί. Έχει χάσει πολλά καλοκαιρινά μπάνια προετοιμάζοντας τις Νύχτες Πρεμιέρας. Έχει δοκιμάσει την κινηματογραφική διανομή, για λόγους βιοποριστικούς αλλά και για την ευκαιρία να δουλέψει ξανά μετά από το περιοδικό Σινεμά, με τον Γιώργο Τζιώτζιο. Έχει περάσει από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Εκτός από την A.V. έχει βοηθήσει να δημιουργήσει το κινηματογραφικό site Flix.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

4620-23693.jpg
Αλέξανδρος Βασμουλάκης

Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης σχεδιάζει το εξώφυλλο της Athens Voice, ετοιμάζεται για έκθεση στο Los Angeles και μας μιλάει για τη συμμετοχή του στην ταινία του Νίκου Περάκη "Art Therapy". Στη Virtual Gallery παρουσιάζουμε μια σειρά από murals του.

3431-8755.jpg
Στην κουζίνα με τον Γιώργο Χωραφά

Στις «Επικίνδυνες μαγειρικές» του Βασίλη Τσελεμέγκου υποδύεται για μία ακόμη φορά ένα σεφ. Ο αγαπημένος κινηματογραφικός μάγειρας του ελληνικού κινηματογράφου μοιράζεται με την Athens Voice εμπειρίες, γνώσεις, αναμνήσεις και μια συνταγή για αρνάκι φρικασέ…

3347-8584.jpg
Interview: Φίλιππος Τσίτος- Ακαδημία Πλάτωνος, όπως λέμε Ψησταριές Λεωνίδας

Επιστρέφοντας στην Αθήνα για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του «Ακαδημία Πλάτωνος», ο «Γερμανός» σκηνοθέτης συλλαμβάνει το «ελληνικό μεγαλείο» σε κρίση ταυτότητας και συνθέτει από τα κομμάτια του μια γλυκόπικρη κωμωδία για τη στιγμή όπου όλα στη ζωή σου δείχνουν να  καταρρέουν.