Tip of the day

Πού θα φας μπέργκερ με ολόκληρο καβούρι;

Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις

Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Okupa θα βρεις το πιο διάσημο μπέργκερ με καβούρι στην Αθήνα

Όσοι αγαπούν το καλό φαγητό σε industrial χώρους, ίσως γνωρίζουν το Okupa. Στην καρδιά της πόλης, και συγκεκριμένα στη γειτονιά του Ψυρρή, το Okupa είναι ένα Listening Bar και ταυτόχρονα περιζήτητος προορισμός γευσιγνωσίας με έντονες μεσογειακές νότες και cool vibes. Πέρα από καλή μουσική -από βινύλια παρακαλώ- οι επισκέπτες θα απολαύσουν πλούσιο πρωινό, και ατμοσφαιρικό δείπνο με fun χαρακτήρα και επιρροές από την Ισπανία, μαζί με καλοφτιαγμένα ποτά από το μπαρ του. Αν χρειαζόταν όμως να ξεχωρίσω κάτι και να το προτείνω, τόσο για την πρωτοτυπία του όσο και την νοστιμιά του, αυτό είναι το μπέργκερ με ολόκληρο τηγανητό καβούρι.   

Για να ξέρεις, το soft shell crab burger είναι ένα είδος burger όπου η κύρια πρωτεΐνη είναι το καβούρι που έχει πρόσφατα αποβάλει το σκληρό του κέλυφος και έχει ακόμα μαλακό εξωτερικό περίβλημα. Το κρέας του είναι τρυφερό, νόστιμο και μαζί τραγανό. Το concept του soft shell crab προέρχεται από περιοχές όπου το καβούρι είναι δημοφιλές, κυρίως ΗΠΑ (κυρίως Μέριλαντ και Chesapeake Bay), αλλά και σε Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη. Η ιδέα του burger με soft shell crab από την άλλη είναι νεότερη και συνδέεται με τη δημιουργική αμερικανική κουζίνα fusion, όπου το τηγανητό καβούρι τοποθετείται σε ψωμάκι με σάλτσες και λαχανικά.

Συνήθως χρησιμοποιείται το blue crab στις ΗΠΑ, το οποίο είναι μικρό και έχει μαλακό κέλυφος μετά την περίοδο της αποβολής. Στην Ασία μπορεί να χρησιμοποιούνται τοπικά είδη καβουριών που έχουν επίσης μαλακό κέλυφος. Το μυστικό είναι να είναι πλήρως μαλακό το κέλυφος, ώστε να τρώγεται ολόκληρο χωρίς να χρειάζεται να ξεφλουδιστεί.

Στο Okupa λοιπόν, το απολαμβάνεις με chipotle mayo, πίκλες αγγουριού και iceberg. Πέρα από το πολυσυζητημένο μπέργκερ καβουριού, όποιος επισκεφτεί το Okupa θα δοκιμάσει πιάτα όπως τη σαλάτα με χαλούμι και το σπάνιο super food freekeh, λουκουμάδες με μπακαλιάρο λουκουμά με αγιολί -σαφράν, πληθωρικές κροκέτες από μοσχαρίσια μάγουλα, πίνοντας σπιτική λεμονάδα ή μια signature παραλλαγή στο bloody mary, με μυστική συνταγή και χαρακτηριστική καπνιστή γεύση mezcal.

Ιnfo: Ψαρομηλίγκου 9, Ψυρρή, 211 0109999