- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πού θα φας γκιόζα με σιτάκα από την Κάσο;
Το διάσημο ιαπωνικό πιάτο συνδυάζεται τέλεια με το παραδοσιακό τυρί των Δωδεκανήσων
Γκιόζα με σιτάκα (όχι σιτάκε) στο εστιατόριο Cash στο Κεφαλάρι
Οι λάτρεις της ασιατικής κουζίνας σίγουρα γνωρίζουν τα γκιόζας, τηγανητά ζυμαρικά γεμιστά με αρωματικό κιμά ή λαχανικά. Αρκετά συχνά μάλιστα, γεμίζονται και με τα περιβόητα μανιτάρια σιτάκε, ωστόσο στην εμβληματική πλατεία του Κεφαλαρίου, το Cash Restaurant & Bar δίνει τη δική του εκδοχή στο αγαπημένο πιάτο της Ανατολής: γεμίζει τα γκιόζας με σιτάκα, η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με τα μανιτάρια σιτάκε καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τυρί, μαλακό και αλοιφώδες, με πολύ μακρά παράδοση σε νησιά σαν την Κάσο και την Κάρπαθο. Το αποτέλεσμα; Απολαυστικό, συνδυάζει τέλεια την αψιά και δυνατή γεύση της σιτάκας με το τραγανό φύλο του ζυμαρικού και το ιδιαίτερο dressing, από μεξικάνικο achiote (aji amarillo).
Κάπως έτσι το Cash επανέρχεται δυναμικά, με ανανεωμένη αισθητική και μια γαστρονομική ταυτότητα με καθαρές ασιατικές επιρροές και σύγχρονη τεχνική αντίληψη. Η ολοκαίνουρια αυλή του, σε καθαρούς τόνους του λευκού και του μπλε, εκπέμπει αβίαστη κομψότητα και μινιμαλισμό, δημιουργώντας ένα σκηνικό ηρεμίας μέσα στην πόλη.
Την υπογραφή στο νέο μενού φέρει ο Θάνος Στασινός, chef με διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της ασιατικής κουζίνας. Στο Cash διαμορφώνει μια πρόταση που εστιάζει σε ωμά πιάτα, sushi με λεπτότητα στην απόδοση και σύγχρονες εκτελέσεις με έντονες επιρροές από Ιαπωνία και Νοτιοανατολική Ασία.
Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι και οι γαρίδες tempura που συνοδεύονται από μια αρωματική σάλτσα πρασοσέλινου, μια διακριτική γέφυρα με τη γευστική μνήμη της ελληνικής κουζίνας. Οι ταλιατέλες αγγουριού με βασιλικό καβούρι και σάλτσα από Sichuan pepper αποτελούν ένα signature πιάτο με φρεσκάδα και ένταση.
Info
Cash | Restaurant & Bar
Δηληγιάννη 54, 14552, Κηφισιά
Τ: 21 2100 4772