Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο γλυκό χάος της Αθήνας;

Ντεκόρ όπως γαλλικό μπιστρό και πολύ ωραία γλυκά

Ελένη Ψυχούλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Theoria tou house στο Αιγάλεω είναι ένα όμορφο στέκι με πολύ ωραία γλυκά και brunch το Σαββατοκύριακο

Αν κατέβεις την Ιερά Οδό, μια ανάσα δρόμο από το κέντρο, σε περιμένει μια αλλιώτικη και λαχταριστή Θεωρία του Χάους, που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως μια τόση δα μεταβολή στα καθιερωμένα, μπορεί να σε βγάλει σε κάτι το αναπάντεχο, το διαφορετικό, το επιτέλους κάτι της προκοπής. Theoria tou house μπορεί να σημαίνει και τον κακό χαμό που επικρατεί στον δημιουργικό πυρετό μιας κουζίνας, χάος είναι και να διαλέγεις ανάμεσα στην απέραντη παλέτα της πρώτης ύλης, τα υλικά που θα φτιάξουν το νοστιμότερο μπανόφι με τη σπιτική καραμέλα ή μια αυθεντική πάβλοβα με φρέσκιες φράουλες.

Κάπως έτσι αντιμετώπισαν το ζήτημα τα δυο αδέλφια, η Στέλλα και ο Γιώργος, όταν το 2014 έστησαν αυτό το γλυκούλι γλυκοπωλείο, κάτι ανάμεσα σε γαλλικό μπιστρό και την κουζίνα του σπιτιού τους. Ένας παστέλ χώρος, από αυτούς που σε ρουφάνε γλυκά μέχρι να χάσεις το χρόνο, γεμάτος προσωπικά αντικείμενα, κάπου ανάμεσα στο μπαρόκ σαλονάκι της γιαγιάς και την κουζίνα της Αμερικής του '50.

Απαλές μουσικές, ευωδιά από τον πιο ονειρεμένο καπουτσίνο, στην προθήκη τα φρέσκα, με τα πιο αληθινά υλικά, γλυκά του pastry chef Μιχάλη Χατζηκαλημέρη. Αμερικάνικο ψητό τσιζ κέικ με μαρμελάδα φράουλα, πάστα με σοκολατένιο παντεσπάνι, μους καραμέλα, μαρμελάδα μπανάνα-πάσιον και μάνγκο, να σου πω και το άλλο με την τραγανή βάση, τη μους καραμελωμένης σοκολάτας, μαρμελάδα βερίκοκο με αληθινή βανίλια, ανθό αλατιού και κανέλα. Γλυκά σπιτικά, με έμπνευση, φαντασία και διαφορετικότητα, πιο σπιτικά-πεθαίνεις, που μπαίνουν στον κόπο να σου διηγηθούν μια πρωτότυπη ζαχαρένια ιστορία.

Αν δεν είσαι του γλυκού, θα βρεις, εξίσου διαφορετικά, σάντουιτς που σερβίρονται με ολοζώντανη πεντανόστιμη σαλατούλα-κι αυτό κάνει τη διαφορά. Όπως η χειροποίητη μπεσαμέλ σε ένα κροκ-μαντάμ ή τα τηγανητά αβγά πάνω σε μια τραγανή γαλέτα από τριμμένη πατάτα με ζαμπόν. Και ύστερα έρχεται το brunch, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10.00 ως τις 18.00, με αβγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο, αγγούρι και σολομό ή το υπέροχο mamas bowl με ψημένο προζυμένιο ψωμί, αβγά ποσέ, παρμεζάνα και σος ολαντέζ. Κι αν επιμένεις στα κλασικά, εδώ θα ανακαλύψεις από την αρχή την αληθινή γεύση των πανκέικς, του σάντουιτς ή μιας ομελέτας.

Theoria tou house, πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, 2105312134