Tip of the day

Πού θα βρεις τις καλύτερες και τις πιο γευστικές ποικιλίες τσαγιού

Εκεί που ζουν «τα χίλια και ένα πρόσωπα του τσαγιού»

Λαμπρινή Τρούγκου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Δρόμος του Τσαγιού στο Κολωνάκι, στη Κηφισιά, στη Γλυφάδα και στη Θεσσαλονίκη έχει όλα όσα χρειάζεται ένας tea lover

Η φράση «το τσάι δεν έχει γεύση» είναι ένα πολύ συχνό επιχείρημα όλων όσων δεν αγαπούν το τσάι. Σε όλους αυτούς, αλλά και σε όποιον άλλον θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, θα πρότεινα να περάσει μια βόλτα από τον Δρόμο του Τσαγιού. Τα καταστήματα της αλυσίδας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη έχουν μια μεγάλη ποικιλία τσαγιών, μοναδικών και -το κυριότερο- πολύ πολύ γευστικών.

Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τους δρόμους του τσαγιού στο υποκατάστημά τους στη Θεσσαλονίκη. Με το που μπήκα με κέρδισε η μυρωδιά του χώρου. Ο φωτισμός ήταν χαμηλός και χαλαρωτικός. Δεκάδες βαζάκια ήταν τακτοποιημένα στα ράφια, τα οποία έφταναν κυριολεκτικά μέχρι το ταβάνι. Τα έπιπλα που διακοσμούσαν το χώρο ήταν όλα vintage. Μια ευγενική κυρία με ήρεμη φωνή με καλωσόρισε στο κατάστημα.

Αφού πήρα μια γερή δόση από την αύρα του χώρου, πέρασα στο θέμα. Οι Δρόμοι του τσαγιού είτε τους επισκεφτείς στη Θεσσαλονίκη είτε στα υποκαταστήματά τους στην Αθήνα, διαθέτουν όλα τα Χρώματα του τσαγιού: Πράσινο, Μαύρο, Λευκό, Oolong και Pu’er. Για τους πιο «εναλλακτικούς» υπάρχουν μίγματα με βάση τα αποξηραμένα φρούτα, τα οποία συνδυάζουν βότανα και άνθη. Όπως φαντάζεστε, αυτά είναι ό,τι πρέπει για τους φαν ενός healthy lifestyle. Τσάγια αρωματισμένα, τσάγια με ιδιαίτερη προέλευση, τσάγια υγείας αλλά και δίαιτας, τσάγια μεσογειακά, τσάγια βιολογικά και φυσικά Ice Tea κρύβονται μέσα στα χαρακτηριστικά κόκκινα τσίγκινα βαρελάκια.

Ακόμη, εκεί μπορείς να βρεις το trendy ρόφημα matcha, το οποίο οι ιδιοκτήτες φέρνουν από την Ιαπωνία, μαζί με τα κατάλληλα αξεσουάρ και να γίνεις master στη προετοιμασία του. Από εκεί προμηθεύτηκα και όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνω το τσάι μια πραγματική ιεροτελεστία: τσαγιέρες, φλυτζανάκια, tea bags, κουταλάκια και πολλά άλλα κομψότατα tea essentials. Οι λάτρεις των γλυκών μπορούν να διαλέξουν και ανάμεσα στις αυθεντικές σοκολάτες του Δρόμου του Τσαγιού, όλες τους συνδυάζονται ιδανικά με το τσάι.

Καψάλη 5, Κολωνάκι, 2107221460
Γ. Δροσίνη 16, Κηφισιά, 2108087820
Μάρκου Μπότσαρη 11, 2108920999
Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη, 2310278746