Tip of the day

Πού θα φας το πιο rock club sandwich 4 ορόφων

Η απάντηση βρίσκεται στην pub Nathan's Saloon

Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Nathan's Saloon: H rock pub στην Πανόρμου, στην οδό Αλέξη Παυλή 44, και το club sandwich που ξεχωρίζει από το μενού της.

Από τα πιο rock μέρη του πλανήτη, μοιάζει με western saloon αλλά όταν περνάς την είσοδο δεν γυρίζουν ενοχλημένοι οι υπόλοιποι να σε κοιτάξουν γιατί διαταράσσεις το οπτικό τους πεδίο επειδή δεν είσαι ο σταθερός θαμώνας. Το φιλόξενο και ακομπλεξάριστο Nathan’s Saloon, στον αριθμό 44 της οδού Αλέξη Παυλή, στην Πανόρμου, σερβίρει νόστιμες στιγμές από το 2016 και βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον Πύργο Αθηνών.

Ο Θανάσης Βέργαδος, χαρακτηριστική φιγούρα σε rock μπάρες της Αθήνας για δύο δεκαετίες, αποφάσισε να ανοίξει ένα στέκι που πίνεις, τρως κι ακούς πράγματα που σε ηλεκτρίζουν χωρίς να βραχυκυκλώνεις όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού.

Σκανάροντας το barcode menu του έρχεσαι αντιμέτωπος με διλήμματα που ξεκινούν από το ποια μπίρα θα απολαύσεις στη σωστή θερμοκρασία και ποιο burger ή chicken finger food θα βρεθεί στο τραπέζι σου ζωσμένο με πλούσιες πατάτες και ετοιμοπαράδοτο από χέρια γεμάτα tattoo και χαμογελαστά πρόσωπα. Η κατηγορία όμως που παίζει χωρίς αντίπαλο είναι το περιλάλητο 4x4 club sandwich του! Με ώριμη και σφιχτή ντομάτα, φέτες ψωμιού τοστ, εκλεκτού τυριού, ζαμπόν, μπέικον, και φύλλα μαρουλιού να εναλλάσσονται δημιουργώντας ένα «οχυρό» γεύσης, η «μάχη» αν θα καταφέρεις να το φας ολόκληρο είναι δεδομένη. Και μετά έχεις ολόκληρο τον χρόνο να διαλογιστείς ακούγοντας το «Wolf Totem» από τους The HU, που είναι πολύ πιθανό να διαλέξει ο DJ.

Ίσως αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που το προτιμούν πολλές αγαπημένες rock και metal μπάντες της Αθήνας για πέρασμα ή άραγμα, πριν ή μετά τις πρόβες τους. «Κάποιοι λένε ιστορίες… εμείς είμαστε μέρος αυτών των ιστοριών…» λέει το motto του Nathan’s Saloon. Αν δεν το έχετε επισκεφτεί, είναι πολύ πιθανό όταν το κάνετε να γίνει το επόμενο story σας.

Extra tip: Φέτος για πρώτη χρονιά μετά την πανδημία, καλωσορίζει τον νέο χρόνο κι ανταλλάσσει ευχές μαζί με όλες και όλους όσους βρεθούν στο στενό του, με ένα Classic Rock New Year’s Eve Party που ξεκινά στις 21.30, με μουσικές επιλογές από τον Πάνο Κορδάτο και cheers & bites μέχρι το πρωί.

Nathan's Saloon, Αλέξη Παυλή 44, Πανόρμου, Αθήνα, 210 6927857