Tip of the day

Το πιο αναπάντεχο skate spot στο κέντρο της Αθήνας

Οι σανίδες που χτυπούν δυνατά κάθε βράδυ στην Ακαδημίας

Λαμπρινή Τρούγκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη γωνία Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη κρύβεται το τέλειο spot για να κάνεις skate με την άνεσή σου

Οι περισσότεροι όταν συναντούν ένα skate spot μέσα στην πόλη, συνήθως εντυπωσιάζονται. Κι ύστερα χαμογελούν καθώς θαυμάζουν την τόλμη, τη δημιουργικότητα και την ελευθερία των ταλαντούχων αυτών παιδιών. Πολλοί μάλιστα αναγνωρίζουν πως είναι μια μορφή ξεχωριστής τέχνης. Οι skaters, από την άλλη, κάνουν skate απλώς για τη διασκέδασή τους.

 Αν είσαι και εσύ ένας από τους skaters της Αθήνας και αναζητάς το δικό σου spot αλλά και άλλους φίλους με τη δική σου «τρέλα», τότε αξίζει να περάσεις μια βόλτα από τη γωνία Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη. Στο αναπάντεχο αυτό σημείο θα συναντήσεις πολλά παιδιά που ασχολούνται με το σπορ και αξιοποιούν τον (μεγάλο) προαύλιο χώρο της Εθνικής Τράπεζας. Το δάπεδο, που χάρη στη μικρή στοά που ενώνει τους δυο δρόμους διαθέτει και μικρή «ανηφοροκατηφόρα» ιδανική για εκκινήσεις και μικρά σλάλομ, είναι καλυμμένο με πλακάκια, ενώ τα πεζούλια και τα σκαλιά είναι μαρμάρινα. Οι skaters, που προτιμούν το spot, λένε πως η κατασκευή του εξυπηρετεί για να «βγαίνουν» κόλπα, όπως 50-50-nose, slide και slide tail. «Η γωνία στην Ακαδημίας είναι ένα ασφαλές μέρος για skate σε σχέση με το Σύνταγμα που πηγαίναμε πριν, όμως το βράδυ συχνάζουν πολλά περιθωριακά άτομα. Άσε που πολύ κοντά έχει και ωραία μπαράκια για ποτό» λένε ο Σταύρος Καραβασόπουλος και ο Μάρκος Τορίκο. Τα παιδιά βρίσκονται εκεί σχεδόν κάθε απόγευμα και κάνουν πραγματικά εντυπωσιακά κόλπα.

 

Αν είσαι τυχερός και εργάζεσαι κάπου στη γειτονιά, τότε μπορεί, γύρω στις 8 η ώρα το βράδυ, να ακούσεις από το παράθυρό σου τις σανίδες τους να χτυπούν στο πάτωμα. Το σημείο προσελκύει, όχι μόνο όσους ασχολούνται με το skate, άλλα και εκείνους που τυχαίνει να περνάνε από το σημείο και στέκονται μπροστά στο θέαμα των skate experts.