Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Διάρκεια: 135'
«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το «Μεγάλο μας Τσίρκο» είναι ένα ιστορικής σημασίας έργο για το ελληνικό θέατρο. Πριν από 52 χρόνια, το 1973, έκανε την πρώτη του πρεμιέρα στην Αθήνα, λογοκρίθηκε αρκετές φορές, απαγορεύτηκε, αλλά επανήλθε ακόμα πιο επίκαιρο. Οι αλληγορίες του μας ταξιδεύουν με τρόπο μοναδικό, από την αρχαιότητα μέχρι και τον εμφύλιο.

Σήμερα, το έργο αποκτά νέα δύναμη και φωνή. Μια πρόκληση για να ξαναδούμε την ιστορία μας και τον εαυτό μας, όχι ως μία απλή αναβίωση, αλλά ως μία επίκαιρη θεατρική πράξη μνήμης και συνείδησης. Μία παράσταση στημένη με τη λογική της ίδιας της ζωής, με συγκρούσεις και ανατροπές, συγκίνηση και σάτιρα, σκληρότητα και ελπίδα.

Σημείωμα του σκηνοθέτη, Πέτρου Ζούλια

Το «Μεγάλο μας Τσίρκο» είναι ένα υπέροχο λαϊκό θεατρικό πανηγύρι, που κλείνει μέσα του όλη τη χαρά, το πάθος και τον πόνο της Ρωμιοσύνης. Στο πρόγραμμα της παράστασης, η οποία έκανε πρεμιέρα το 1973, ο σπουδαίος συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης είχε γράψει «…πως ο τόπος μας μοιάζει με τον Κρόνο, τον θεό που έτρωγε τα παιδιά του». Χθες, σήμερα και ίσως και αύριο. Άλλοτε με σατιρικό σχόλιο και άλλοτε με κραυγή δραματική, το έργο αγκαλιάζει όλη την ιστορία του τόπου μας.

Σαν άλλος Αριστοφάνης, που δεν αγνοεί τον Μπρεχτ, ο Καμπανέλλης γεννά θέατρο εν θεάτρω. Με άψογη μαεστρία ξύνει παλιές εθνικές πληγές, όνειρα και προδοσίες. Η μουσική του μεγάλου μας Σταύρου Ξαρχάκου και τα τραγούδια απογειώνουν τη σκηνική αφήγηση με τρόπο μοναδικό. Το δάκρυ διαδέχεται το γέλιο, δημιουργώντας  στους θεατές όλα τα δυνατά συναισθήματα.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πέτρος Ζούλιας
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος και συμμετέχει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Μαζί τους: Κώστας Καζάκας, Άννα Μονογιού, Δημήτρης Καπετανάκος. Τραγούδι: Κώστας Τριανταφυλλίδης και όλος ο θίασος. Εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Γαλάνης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Μιχάλης Καζάκας, Παναγιώτης Καρμάτης, Άννα Μαρία Κατσουλάκη, Βασίλης Λέμπερος, Μάρκος Ξύδης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Τάνια Ρόκκα, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Τσουρουνάκης, Ιάσονας Χρόνης, Παντελής Ψακίδης. Και μία 8μελής ορχήστρα επί σκηνής:
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιάκωβος Καμπανέλλης

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
από 05/12/2025 έως 31/01/2026

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 05/12/2025 έως 31/01/2026

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

VIP: 65€, ΖΩΝΗ Α: 55€, ΖΩΝΗ Β: 42€, ΖΩΝΗ Γ: 32€, ΖΩΝΗ Δ: 22€, ΘΕΩΡΕΙΟ Α: 18€, ΘΕΩΡΕΙΟ Β:16€. Ισχύουν ειδικές τιμές για ΑμεΑ, φοιτητές, νέους έως 26 ετών & ανέργους. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω)