Εμφάνιση φίλτρων
Κατάστημα
Μουσεια

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

651-629280.jpg

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000. Η ίδρυσή του ήρθε να καλύψει ένα τεράστιο κενό που άφησε η επί δεκαετίες έλλειψη ενός ανάλογου θεσμού για τη σύγχρονη διεθνή τέχνη στην Αθήνα. Κεντρικός άξονας της πολιτιστικής πολιτικής του ΕΜΣΤ είναι η κατάρτιση και ο εμπλουτισμός μόνιμων συλλογών με ελληνικό και διεθνή χαρακτήρα. Τρόποι απόκτησης έργων για τη συγκρότηση των μόνιμων συλλογών του ΕΜΣΤ είναι οι αγορές και κυρίως η απορρόφηση έργων τέχνης μέσω δωρεών. Οι συλλογές αυτές θα παρουσιάζουν μία αντιπροσωπευτική εικόνα των βασικών εννοιολογικών κατευθύνσεων της σύγχρονης τέχνης. Τα Αποκτήματα του ΕΜΣΤ περιλαμβάνουν σημαντικότατες αγορές και δωρεές έργων που καλύπτουν τόσο τον ιστορικό όσο και τον συγχρονικό άξονα της μεταπολεμικής εικαστικής δημιουργίας. Ο καθαυτό ιστορικός άξονας του ΕΜΣΤ είναι το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ενώ ο σύγχρονος αφορά το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι με όλες τις τάσεις, τις κατευθύνσεις και τα χρησιμοποιούμενα μέσα.

Στο πλαίσιο της εκθεσιακής πολιτικής του ΕΜΣΤ, παρουσιάζονται σειρές περιοδικών εκθέσεων με διερευνητικό και κριτικό χαρακτήρα γύρω από τα θέματα, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της σύγχρονης διεθνούς τέχνης, μεμονωμένα έργα με παραγγελία του Μουσείου, μονογραφικές αναδρομές στο μέσο της καριέρας συγχρόνων καλλιτεχνών και ιστορικές αναδρομικές, στους τομείς ζωγραφικής, εγκαταστάσεων, φωτογραφίας, βίντεο, νέων μέσων και «πειραματικής» αρχιτεκτονικής. Μέχρι το 2014, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί το κτίριο του Μουσείου και θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, οι υπό κατάρτιση μόνιμες συλλογές (ιστορικές και σύγχρονες) παρουσιάζονται σε περιοδικές εκθέσεις με επιλογές θεματικών και εννοιολογικών πυρήνων ή καλλιτεχνικών τάσεων.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο κτίριο στεγάζονται προς το παρόν μόνο τα γραφεία του Μουσείου κι όχι εκθέσεις! Εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν όταν λειτουργήσει κανονικά το εν λόγω κτίριο!

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή

2109242111

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ