Εμφάνιση φίλτρων
Κατάστημα
Μουσεια

Μουσείο ελληνικής γαστρονομίας

322486-650824.jpg

Η ανάδειξη των Ελληνικών Γαστρονομικών Παραδόσεων, των ιδιαίτερων γεύσεων και της διατροφικής αξίας της τοπικής κουζίνας είναι το όραμα του μουσείου

Στόχοι 

*Η μελέτη και συλλογή τεκμηρίων γύρω από την γαστρονομία κυρίως στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με συστηματικό τρόπο δημιουργούμε την πρώτη οργανωμένη βάση δεδομένων για την γαστρονομία σε συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα αλλά και με τους ανθρώπους που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις.

*Η παρουσίαση θεματικών εκθέσεων οι οποίες συνδυάζονται με αντίστοιχες δραστηριότητες για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες μας. Η θεματολογία εκτείνεται από αφιερώματα στις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας, την ιστορική εξέλιξη της διατροφής και παράλληλες θεματικές όπως Διατροφή και Τέχνη. Αντίστοιχα, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν γευσιγνωσία και συμμετοχή σε εργαστήριο μαγειρικής.

*Η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα διατροφής, οικολογίας, βιωσιμότητας και ποιότητας της τροφής. Μέσα από τις εκθέσεις μας και τα αντίστοιχα προγράμματα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της διατροφικής συνείδησης των ενηλίκων και παιδιών.

*Η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων μέσα απο την σύνδεση τους με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Αυτή η σχέση προσδίδει υπεραξία στα προϊόντα και ενισχύει την τοπική παραγωγή με ορθές και βιώσιμες τεχνικές.

Αγίου Δημητρίου 13

2103211311

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Μουσείο Μαρία Κάλλας
Mουσείο Μαρία Κάλλας

Το