Εμφάνιση φίλτρων
Κατάστημα
Μουσεια

Ολυμπιακή Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

633-625757.jpg

Ως πολυδύναμος χώρος πνευματικών αναζητήσεων, η Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου, αποβλέπει στην υψηλή αισθητική και οραματίζεται να μυήσει κυρίως τους νέους  στα μυστικά της τέχνης, προβάλλοντας και τονίζοντας την άρρηκτη σύνδεση ολυμπιακής και καλλιτεχνικής παιδείας.

Βασικός στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα των επισκεπτών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας ουσιαστικής επαφής με την εικαστική δημιουργία. Παράλληλα, αναδεικνύει την ελληνική συμβολή στο Ολυμπιακό κίνημα και καθιστά την πόλη μας σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο τουριστικό, μουσειακό και αθλητικό χάρτη κάνοντας παράλληλα το Μαρούσι κέντρο πολιτισμού.

Αποσκοπεί επίσης στον εμπλουτισμό των συλλογών της δημιουργώντας μια σημαντική εικαστική παρακαταθήκη, αλλά και στη διεύρυνση του δικτύου συνεργασίας με άλλες Πινακοθήκες και φορείς με συγγενή ενδιαφέροντα και πεδίο δράσης.

Το πολύπλευρο έργο της Πινακοθήκης ολοκληρώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν, μέσω των ξεναγήσεων,   τόσο στην εξοικείωση των μαθητών με τους μουσειακούς χώρους όσο και στην προσέγγιση ενός απαιτητικού και ιδιαίτερα δύσκολου από τη φύση του τομέα της τέχνης.


Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00 - 16.00, Τετάρτη 9.00 - 16.00 & 17.00 - 20.00

Πλατεία Ηρώων

2108067222

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Μουσείο Μαρία Κάλλας
Mουσείο Μαρία Κάλλας

Το