Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ο Tommy Guerrero στο Gazarte

Ο Tommy Guerrero στο Gazarte

O θρυλικός μουσικός και skater Tommy Guerrero έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία, στο Gazarte Ground Stage!

Ένας από τους κορυφαίους επαγγελματίες skateboarders παγκοσμίως, ο Tommy Guerrero είναι συγχρόνως καταξιωμένος μουσικός και καλλιτέχνης, με ένα χαρακτηριστικό στυλ που εκφράζεται στα προσωπικά άλμπουμ, τις συνεργασίες, τα μουσικά έργα για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο αλλά και την γενικότερη σχέση του με την καλλιτεχνική κοινότητα του Σαν Φρανσίσκο, της πόλης όπου γεννήθηκε.

Ο Guerrero έγινε το 1984 ένα από τα αυθεντικά μέλη της θρυλικής ομάδας skate «Bones Brigade» της εταιρίας Powell Peralta. Με τον αδελφό του, Tony, είχαν ήδη αρχίσει να παίζουν μουσική μαζί από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον όπου η κουλτούρα και το ήθος του DIY punk και του skateboard είχαν τον πρώτο ρόλο, διαμορφώνοντας την προσωπικότητά τους μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή ως μέλος της skate rock μπάντας Free Beer και του post rock συγκροτήματος Jet Black Canyon. Από τότε έχει κυκλοφορήσει 13 προσωπικά άλμπουμ και ο ήχος του έχει στοιχεία από τα διάφορα είδη που αγαπά, όπως το ροκ, το χιπ χοπ, το φανκ, η σόουλ και η τζαζ. Ο Guerrero αναγνωρίζεται πλέον ως καταξιωμένος κιθαρίστας και μπασίστας με έναν μοναδικό ήχο που ενσωματώνει μια ποικιλία επιρροών οι οποίες εκτείνονται από τον John Coltrane και τον Gabor Szabo μέχρι τους Bad Brains και τους Joy Division.

Με το DIY να κυλάει στις φλέβες του, ο Guerrero αποφάσισε να φτιάξει τη δική του δισκογραφική για να κυκλοφορεί τη μουσική του. Η TOOGOOD, όπως ονομάζεται η εταιρία του, είναι η αντίδραση απέναντι στο ρευστό και ασταθές τοπίο αυτού που ονομάζεται «μουσική βιομηχανία». Όπως λέει ο ίδιος: «Καθώς δεν ήξερα τι ακριβώς να κάνω, αποφάσισα ότι τουλάχιστον θα το έκανα μόνος μου. Το να κυκλοφορείς μόνος σου τη μουσική σου είναι ο κανόνας αυτές τις μέρες, αλλά είναι και μια διαρκής πρόκληση που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη και την επιθυμία να παραμείνεις δημιουργικός, να έχεις ένα τρόπο να συνδεθείς με τον κόσμο μέσω της μουσικής».

Χαρακτηρίζεται συχνά από τους φανς και τα media ως ένας από τους πιο cool ανθρώπους του κόσμου, τόσο για τον τρόπο που δημιουργεί και παίζει τη μουσική του, όσο και για το μοναδικό στυλ του στο skateboard. «Πάντα ένοιωθα πως ένα skate session και ένα jam session μοιάζουν πάρα πολύ» λέει και εξηγεί πως η προσέγγισή του είναι αυθόρμητη, είτε στο στούντιο είτε στα live. Του αρέσει να παίζει με άλλους ανθρώπους και να στήνει μουσικούς διαλόγους. Προτιμάει τον αυτοσχεδιασμό και λέει χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει περισσότερο απ’ όλα, γιατί δεν ξέρεις τι πρόκειται τελικά να συμβεί και κάθε φορά το κάνεις διαφορετικά. Δεν είναι το ίδιο τραγούδι που παίζεις 8 εκατομμύρια φορές και δεν έχει πλέον ζωή. Και κάθε φορά σκέφτεσαι, λίγο πιο γρήγορα, λίγο πιο σιγά, λίγο πιο κάτι. Το συναίσθημα είναι μοναδικό κάθε στιγμή. Και, κάθε φορά, ψάχνεις ξανά να το βρεις».

Στις περιοδείες του, ο Tommy Guerrero εμφανίζεται σε λίγα και επιλεγμένα venues ανά τον κόσμο με κριτήριο την καλή επαφή του με το κοινό. Την άνοιξη του 2024, με αφορμή το νέο του άλμπουμ «Amber of Memory», θα πραγματοποιήσει την επόμενη ευρωπαϊκή του περιοδεία και επιτέλους ήρθε η ώρα να απολαύσουμε ζωντανά το cool attitude και την υψηλή αισθητική του.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Ο Tommy Guerrero στο Gazarte
Ο Tommy Guerrero στο Gazarte
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Early Bird: 17€, Προπώληση: 21€, Ταμείο: 24€