Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Οι «Συνθετικοί» για πρώτη φορά στο Κύτταρο

Οι «Συνθετικοί» για πρώτη φορά στο Κύτταρο

Οι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής μουσικής στη χώρας μας, από τα πρώτα δύσκολα χρόνια και την διάλυση του γκρουπ στα 90s, έως το επικό reunion κατόπιν της αναγνώρισης και της απαίτησης του σύγχρονου κοινού (!!), ήταν και παραμένουν, πρωτότυποι, αδιαπραγμάτευτοι και αληθινοί.

Ο Αποστόλης και ο Διονύσης Αυγερινός, έρχονται στο Κύτταρο με τις ιδιαίτερες μελωδίες τους και τους αυθεντικούς τους στίχους στη φαρέτρα, για να επιβεβαιώσουν τις ..φήμες, των μοναδικών και αξέχαστων ζωντανών εμφανίσεων τους!

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ 

Οι Συνθετικοί δημιουργήθηκαν από τους Αποστόλη “Λοβέρδο” Αυγερινό (στίχοι, σύνθεση, φωνή, κιθάρα), τον Διονύση Αυγερινό (σύνθεση, φωνή, πλήκτρα) κ’τον Δημοσθένη Τσανέτογλου (computers). Το 1990 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο LP “ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ”. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει ακόμα τέσσερα άλμπουμ. Σε όλα τα άλμπουμ υπάρχει η πρωτότυπη ηλεκτρονική, χορευτική (συνήθως) μουσική τους, που αποδείχθηκε με το πέρασμα των χρόνων η διαχρονικότητα της. Το κοινό τους προέρχεται από ακροατές όλων των ειδών της σύγχρονής μουσικής. Η σκηνική τους παρουσία στις συναυλίες, έχει κίνηση, ενέργεια και θεατρικότητα. Οι συναυλίες τους έχουν κάτι το αξεπέραστο. Οι στίχοι τους αναφέρονται σε θέματα που απασχολούν αληθινά τους ανθρώπους και ταυτόχρονα με τον ποιητικό χαρακτήρα τους δίνουν διεξόδους.

ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

Τα Μικροκύματα είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα, της οποίας τα μέλη, ένωσαν τις μουσικές τους ανησυχίες και άρχισαν να πειραματίζονται τον Ιούνιο του 2022. Συνδυάζοντας τον ηλεκτρονικό ήχο με τα φυσικά όργανα, βαδίζουν σε μουσικά μονοπάτια, που διέρχονται από τις βαθύτερες σκέψεις και προσωπικές αναζητήσεις, έως την απεραντοσύνη του διαστήματος. Η πρώτη αποτύπωση των πειραματισμών και της τριβής του συγκροτήματος, έγινε με την ηχογράφηση 5 τραγουδιών. Ήχος αντισυμβατικός και πολύπλευρος. Καινούριος, που παράλληλα θυμίζει κάτι απ’ τα παλαιά. Στίχος ελληνικός, αλληγορικός και ειλικρινής που σου επιτρέπει να τον κατανοήσεις και να ερμηνεύσεις αυτό που ακούς, φιλτράροντάς το μέσα από τα δικά σου βιώματα, προσδίδοντας δική σου έννοια και περιεχόμενο, σαν να σε διαπερνούν αμέτρητα μικροκύματα και να παίρνουν μακριά όλα αυτά που σε καίνε

Μανώλης (Καζ): Φωνητικά, Ηλεκτρονικά
Δημήτρης (Βατς): Μπάσο, Φωνητικά
Αδριανός (Βίτο): Τύμπανα